Ölüm yolu köy muhtarlarını isyan ettirdi

Eski Gediz yolu üzerinde bulunan 6 köyün muhtarı neredeyse her gün bir kazanın yaşandığı ‘ölüm yoluna bir çare bulunmayan yetkililere ateş püskürdü.
Ölüm yolu köy muhtarlarını isyan ettirdi

Kaza anında köy çalışması için bölgede bulunan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, 21. Yüzyılda bu kadar kötü bir yolun bulunmasının çok acı verici olduğunu, halkın derdine çare bulamayan yönetici ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Eski Gedizyolu tabir edilen ve güzergâhı üzerinde; “Sarıdere, Gökçedal, Selviler, Selvioğlu, Karabeyli ve Eynihan köyleri gibi 6 köyün bulunduğu ve köylülerin ‘ölüm yolu’ adını verdiği yolda yaşanan son kaza köy muhtarlarını isyan ettirdi.

Önceki gün Nihat Koç yönetimindeki araç, ölüm yolu tabir edilen eski Gedizyolu Selvioğlu Gedik mevkiinde yolun dar kısmından yaklaşık 40 metre aşağı uçtu. Sürücü Nihat Koç, ağır yaralı olarak Uşak Eğitim ve Araştırma Tedavi altına alındığı, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIM SANA CANIMI VERİRİM AKP’YE OY VERMEM”

Olay yerinde tesadüfen bulunan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’a 25 yıldır bu ölüm yoluna mahkûm olduklarını, 15 günde bir mutlaka ciddi kazaların meydana geldiğini aktardı.

Muhtarlar adına bir açıklama yapan Karabeyli Muhtarı Hasan Alabaş, “Bu yol 25 yıl önce yapıldı. 5 yıldır çalışmasına başlanan yeni yol bitirilemedi. Bu sorunumuzu AK parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’a, AK Parti il Başkanı Fahrettin Tuğrul’a İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir’e, İl Genel sekreteri ve valimize ilettik. Sesimizi duyuramadık.

Kazanın olduğunda o yoldan köyüme gidiyordum. O sırada bir kaza olduğunu hissettim. Ama Gedik mevki o kadar dar ki arkadan araç geldiği için durmadım. İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürüne telefonla ulaşamayınca, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir’e ulaştım ve durumu aktardım. Hiçbir şey yapan olmadı.

Köye gittiğimde Selvioğlu Muhtarı arkadaşım aradı ve kayınım Nihat Koç’un kaza yaptığını söyledi” dedi.

Alabaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, senin için değil oyumu, canımı veririm. Burada seçimlerde AK Parti’ye en çok oy Selvioğlu köyünde, ondan sonra benim benim köyüm Karabeyli’de çıktı.

Ancak, “Sizin oyunuza ihtiyacım yok. Kaza istemiyorsanız yavaş gidin” diyen ve muhtarların telefonuna bile çıkmayan İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir ile bizi ölüme mahkûm eden AK Parti İl Başkanı yöneticileri ve bizi dinlemeyen Milletvekili Mehmet Altay ile AK Parti köylerimizden oy alamaz” şeklinde öfke kustu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Muhtarları dinleyen İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “21. Yüzyılda böyle bir yol olur mu? Bu yol 7-8 köyün bağlantısını sağlıyor. Köy çalışması için bölgedeki köylere geldim. Bu trajik yol vakası ile karşılaştım.

 Şu anda 40 metre aşağı uçan araç vinçle çıkarılıyor. Yol trafiğe kapandı. Arkada 45 araç bekliyor. Yol probleminin çözülmesi için illa ki bir vatandaşımızın yaşamını yitirmesi mi gerekiyor?

Halka “Sizin oyunuza ihtiyacım yok. Kazaya uğramak istemiyorsanız yavaş gidin” diyen İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Nuri Demir başta olmak üzere tüm yetkili ve sorumlular hakkında İYİ parti olarak Cumhuriyet Savcılığına görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler