Banaz Devlet Hastanesinde çalışanlara mobbing uygulanıyor iddiası

Banaz İlçesi Devlet Hastanesi’nde son 10 yıl içerisinde 5 kez başhekim ve çok sayıda müdür ve yönetici değiştirilmesi soru işaretlerine yol açtı.
Banaz Devlet Hastanesinde çalışanlara mobbing uygulanıyor iddiası

En son Mali Hizmetler Müdürü Nermin Gencer Çohadar’ın görevden alınarak tayin edilmesi ve Türk Sağlık Sen ilçe temsilcisi Oktay Efe’nin ve de ocak ayından bu yana 7 personelin hastaneden uzaklaştırılması, ilçede huzursuzluk yarattı.

İlçe halkı daha önce lağvedilen Tıbbi Hizmetler Müdürlüğüne atanan İ.D ve eşi H.D. nin AK Parti Banaz İlçe Başkanlığı ve AK Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Mehmet Altay’dan güç alarak keyfi davrandığını ve çalışanlarına mobbing uyguladıklarını iddia ediyor.

Vekil Güneş ise iddialardan haberi olmadığını, kendisi dışında gelişen olayların çalışanların arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanmış olabileceğini ve problemlere adının karıştırıldığını, olayı yeni duyduğunu, iddia edildiği gibi mobbing ve çalışanlara eziyet varsa derhal araştırarak gereğinin yapacağını ifade etti.

BANAZ DEVLET HASTANESİ’NDE NELER OLUYOR?

Banaz ilçesinden www.usakgundem.com İnternet Haber Sitemizi arayan ve büromuza gelen vatandaşlar, hastaneye başhekim ve yönetici dayanmadığını, ilçede sağlık çalışanlarının sürekli sürüldüğünü, uygulanan mobbing ve tacizler yüzünden kalanların da başka ilçe ve il merkezine atyin istediklerini iddia ettiler.

İşte Banazlı vatandaşların iddiaları:

  •  Banaz Devlet Hastanesi'nde niçin 10 senede 5 kez yönetici değişikliği yapıldı? Başhekimler neden görevlerinden ayrılıyor? Pek çok donanımlı doktor varken niçin hiçbir yöneticilik tecrübesi olmayan bir hekim başhekim yapılmıştır?
  • Daha önce personel mobinginden, diğer yetersizliklerden ve suçlardan dolayı müdür yardımcılığı görevinden alınan hatta 1,5 sene kadar geçici görevlendirmeler ile kurumdan uzaklaştırılan kişi daha sonra nasıl tıbbi hizmetler müdürü yapılmıştır? Bu kişi hakkında suçlarından dolayı neden soruşturma açılmamıştır?
  • Tıbbi hizmetler müdürlüğü kadrosu Sağlık Bakanlığı tarafından kaldırıldığı halde bu kişi için kimler tarafından, nasıl ve ne amaçla yeniden kadro açılmıştır? Sivaslı Eşme’de yok
  • Yine bu müdür ve eşi tarafından geçmişte da sendika üyeliği olması durumunda personele bir takım kıyaklar geçilmiş midir?
  • Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altaylı ile Ak Parti ilçe başkanının bu kişinin müdür olmasında ki fonksiyonu nedir?
  • Müdür yapılan bu kişinin eşi bir sendikanın temsilciliğini mi yapmaktadır? Müdür olan eşin yetkilerini kullanarak, personel tehdit edilerek ve mobbing uygulayarak sendikaya üye mi yapılmaktadır? Üye olmayanlara eziyet edilip görev yerleri mi değiştirilmektedir?
  • Yine Ak Parti ilçe kadın kollarında bulunan bir temizlik personeli tarafından kurumda ki diğer personele baskı mı uygulanmaktadır?
  • Diğer müdüre ayrılması için başhekim ve tıbbi hizmetler müdürü tarafından baskı yapılmış ve bu yüzden mi müdür istifa ettirilmiştir?
  • Banaz Devlet Hastanesi 'n de şuanda Personel niye kurumdan kaçmaya çalışıyor? Tıbbi hizmetler müdürü göreve getirildikten sonra kaç personel kurumdan ayrılmak zorunda kalmıştır?

“KİMSENİN İNANCINA VE SİYASİ GÖRÜŞÜNE DEĞİL İŞİNE BAKARIM”

İddiaların odağında ye alan AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’e telefonla ulaşarak, iddialar hakkındaki görüşlerini sorduk. Şu cevabı aldık:

  • “Söz konusu kişiler yeni bir atama değil. Başhemşire olarak görev yapan Hanımefendi, bir yıl önce başhekimin görevi bırakması ile hastaneyi müdürle birlikte yönetiyor.
  • Kimsenin kimseyi sürdüğü ve mobing uyguladığı yok. Kendi aralarında bir uyumsuzluk  söz konusu sanırım. Sorun aralarındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Orada müdür var. Müdür yardımcıları var. Hepsini tanımamam bile.
  • Benimle ilgili iddialara gelince; Banaz ilçesinde bulunan Tıbbi Hizmetler Kadrosunun kaldırılması ve yeniden açılması tamamen Sağlık Bakanlığı tasarrufu ile ilgili bir olay. Bakanlık bu kadroyu uygun görür veya göremez. Bakanlık talebini uygun görmüştür. Başhemşirenin yasal hakkıdır. Benimle ne ilgisi var anlayamadım?
  • Mobbing, kayırma gibi bir şeyler yaşanıyorsa gereğini yaparız. Bu iddialarda bulunan kişiler İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmuş mu?
  • Kurumlarda yöneticilerden memnun olunursa görevine devam eder. Aralarındaki uyumsuzluk yüzünden bu iddialar ortaya atılıyor. Bizimle ilgisi yok. Sağlık Müdürlüğü olumsuz bir durum varsa devreye girer ve sorunu çözer.
  • Uşak Devlet Hastanesi’nde bazı arkadaşlarımız beklentilere cevap veremediği için değiştirilmiştir. Atarken iyi de başarısız olunduğunda görevden alınınca kötü mü?
  • Banaz Devlet Hastanesi ile bana ilettiğiniz bu sorunlara mutlaka baktıracağım ve konuyu yakından inceleyerek çözüm için ne gerekiyorsa yapacağım. Tek derdimiz Banaz ilçemize daha iyi sağlık hizmeti vermektir. Orasının kadrosunu güçlendirdik. Ameliyat yapılacak hale getirdik. Bizim kişilerle uğraşmaya zamanımız yok. Kimsenin siyasi görüşü ve inancına bakmam. Yapacağı işe bakarım. ”

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler