Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı güncellendi!

AFAD 16 Şubat 2023 tarihinde saat 23.30 itibariyle hayatını kaybeden kişi sayısını güncelledi.
Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı güncellendi!

Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı güncellendi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 16 Şubat 2023 tarihinde saat 23.30 itibariyle hayatını kaybeden sayısının 38 bin 44 kişiye yükseldiği açıklandı. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Diğer ülkelerden de arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için gelen birçok ekip oldu. 250 bin kişilik kamu çalışanı da kurtarma çalışmalarına devam ediyor. AFAD tarafından açıklanan vefat ve yaralı sayısı belirli aralıklar ile güncelleniyor. Her geçen dakika vefat sayısında artış yaşanıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli gerçekleşen 4 bin 734 artçı deprem meydana geldi. Artçı depremler hala devam ediyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden kötü etkilenen 11 il ise şöyle; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ. Bu şehirlerde toplam can kaybı ise AFAD tarafından açıklandı. Yaşanan can kaybı son açıklamalara göre 38 bin 44 kişi. Deprem bölgesinde hala çalışmalar devam etmekte.

AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, Tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerden 29 bin 160 arama kurtarma çalışanı çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca farklı ülkelerden de yardım için gelen 11 bin 488 arama kurtarma ekibi de çalışmalarına devam ediyor. Bölgede görev yapan kişi sayısı  264 bin 389'a ulaştı. 

DEPREM BÖLGESİNDE ÇADIR KURUMLARI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve depremden çok fazla etkilenen bölgelerde bakanlık tarafından ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla 172 bin 265 çadır kurumu tamamlandı. Toplamda kurulacak çadır sayısı ise 386 bin 874 olacak.

İlgili Haberler