AFAD açıkladı! Barınma desteği başvuruları başladı

AFAD açıkladı! Barınma desteği başvuruları başladı

AFAD açıkladı! Barınma desteği başvuruları başladı: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sosyal medya hesabı üzerinden barınma desteği yardımı başvurularının başladığı açıklandı. Başvuruların ise e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı AFAD tarafından duyuruldu. E-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvurularının alınmaya başlandığı sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyuruldu. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasar gören ve bunun tespiti yapılan ev sahiplerinin veya kiracıların barınmak için e-Devlet sistemi üzerinden Afetzede Barınma Desteği için başvurubileceklerini açıkladı. 

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi yasa boğan asrın felateki yaşandı. Binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki deprem sonrasında 11 il ağır hasar gördü. Binlerce vatandaş hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için barınma desteği verileceği AFAD tarafından açıklandı. AFAD sosyal medya hesabı üzerinden yayınlamış olduğu habere göre evi hasar görmüş depremzedelerin bu hasarın tespiti sonrasında barınma desteği için başvuru yapabileceklerini belirtildi. 

BARINMA DESTEĞİ BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayınlanan bilgilire göre depremzede vatandaşlar için barınma yardımı başvurularının başladığı açıklandı. Buna göre evi hasar gördüğü tespit edilen vatandaşların e-Devlet Afetzede Barınma Desteği sistemi üzerinden başvurularını yapabilecekleri açıklandı. İşte AFAD'ın resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu paylaşım..

İlgili Haberler