Deprem sonrası hazırlanan raporlarda en riskli üç şehir açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremlerin ardından yapılan araştırmaların sonuçlarına dayanılarak 3 şehir için kritik deprem uyarısı verildi.
Deprem sonrası hazırlanan raporlarda en riskli üç şehir açıklandı!

Deprem sonrası hazırlanan raporlarda en riskli üç şehir açıklandı!: Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu deprem raporundan sonra dikkat çeken kritik uyarı geldi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depermlerden sonra hala artçıları sürerken deprem ile ilgili de bilimsel çalışmalar devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim  üyelerinin hazırladığı raporda 3 şehrin en riskli şehirler olduğu anlaşıldı. Peki bu şehirler hangileri? 

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin hazırlamış oldukları raporlarda Adıyaman, Malatya ve Antep’te deprem riskinin yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler meydana geldi. Bu depremlerden 11 il feci derecede etkilendi. Hal böyle olunca vatandaşlar endişelenerek yerbilimcilerin yapmış oldukları uyarıları dikkate almaya ve bu haberleri yakından takip etmeye başladılar. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra 20 Şubat 2023 tarihinde de Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Bu depremde de hasarlı binalarda çökme olduğu için 6 kişi hayatını kaybetti. 

KRİTİK DEPREM UYARISI YAPILAN 3 İL

Vatandaşlar depremden korktukları için hasar almayan binalarına bile girmeye korkar olduklar. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim  üyelerinin yapmış oldukları çalışmalar sonucunda oluşturdukları raporda ise 3 il için kritik deprem uyarısı yapıldı. Peki bu iller hangileri?

Söz konusu rapora göre Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Ankaya Pamukçu tarafından açıklama yapıldı. Pamukçu Küresel Konum Belirleme Sistemi (GNSS) verilerine göre yaşanan bu büyük depremlerin ardından bölgede ciddi yüzey hareketliliklerinin gözlemlendiğini kamuoyuna duyurdu ve ekledi; 

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve Elazığ'daki GNSS istasyonlarının güneybatıya doğru, Kahramanmaraş Ekinözü, Adana Feke, Adana Tufanbeyli'deki istasyonların kuzeybatıya doğru, Gaziantep ve Kilis'teki istasyonların kuzeydoğuya doğru, Adıyaman'daki istasyonun ise güneydoğuya doğru hareket ettiği gözlemlenmiştir" dedi. 

Buna göre Adıyaman, Malatya ve Antep’te beklenen deprem için vatadaşlar uyarıldı.

Bu tahminler ve araştırmalar sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından yapılan raporda deprem riski olan bölgeler açıklanmıştır. Bu paylaşımlar ile Uşak Gündem haber sitesinin hiç  bir alakası bulunmamaktadır. 

İlgili Haberler