Tüm kurumları göreve çağırdı! Marmara Denizi 3 metre çökecek diyen uzmandan kritik uyarı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem endişesi yaşayan vatandaşlar sıklıkla uzman isimlerin değerlendirmelerini takip ediyor. Son olarak Marmara Denizi ile ilgili bir açıklama yapan uzman isim yetkililere çağrıda bulundu.
Tüm kurumları göreve çağırdı! Marmara Denizi 3 metre çökecek diyen uzmandan kritik uyarı

Marmara Denizi 3 metre çökecek diyen uzmandan kritik uyarı - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Yaşanan depremlerde binlerca can kaybımız varken Hatay'da iki büyük depreme geldi.

Son dönemde art arda yaşanan depremler nedeniyle sürekli bir sarsıntı yaşanması uzmanları harekete geçirdi. Çeşitli televizyon kanallarına konuk olan uzman isimlerin basın yayın organlarında yaptığı değerlendirmelere bir yenisi daha eklendi. Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada Marmara Denizi için dikkati çeken bir uyarı yaptı. Devletin tüm kurumlarına seslenen Prof. Dr. Öztürk, hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

 MARMARA DENİZİ İÇİN KRİTİK ÇAĞRI 

Yaptığı değerlendirmelerle dikkati çeken Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Marmara'daki bir depremin sadece İstanbul depremi olmayacağının altını çizdi. İstanbul için kritik uyarılar art arda sıralanırken Prof. Dr. Öztürk, tehlikede olan illeri sıralayarak tüm kurumlara 'teyakkuz' çağrısında bulundu. Marmara bölgesinde beklenen depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede ''Çökme esaslı bir şey. Bize göre yılda 7 milimetre Marmara Denizi'nde çökme oluyor diye makakleler var. Yani yılda 7 milimetre çöküyor, bu 500 yılda 3,5 metre çökme yapıyor. Çarpılarak çökerse başak bir şey olacak, simetrik çökerse başka bir şey olacak'' diyen Prof. Dr. Öztürk, depreme ilişkin hazırladıkları modele dair detaylara yer verdi. Prof. Dr. Öztürk, yaptığı açıklamada ''Marmara Depremi sadece İstanbul'un değil, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova depremi de olacak. Derhal Marmara Denizi Afet Yönetimi Birimi'ni kurmamız lazım.'' diyerek  Marmara Denizi için tüm kurumların teyakkuz halinde olması ve birlikte çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

İlgili Haberler