NASA Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra görenleri şaşkına çeviren haritayı paylaştı

Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra NASA şu ana kadarki en detaylı haritayı paylaştı.
NASA Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra görenleri şaşkına çeviren haritayı paylaştı

NASA Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra görenleri şaşkına çeviren haritayı paylaştı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından en büyük zararı alan Hatay ve Kahramanmaraş illerinde binlerce insan hayatını kaybetti. 9 saat arayla yaşanan bu depremlerden sonra NASA Türkiye'de meydana gelen depremin korkutan görüntüsünün yer aldığı haritayı paylaştı. Washington Post gazetesinin paylaşmış olduğu haberde 'Depremlerin ardından varlığı sona eren kadim Türk şehri' başlığı atılarak Hatay Antakya'nın diğer yerleşim yerlerinden net bir şekilde ayrıştırıldığı gözler önüne serildi. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 9 saat arayla gerçekleşti. Bu depremler sonrasında binlerce vatandaş hayatını kaybereken birçok insan ise evsiz kaldı. Neredeyse bir şehri yok eden depremlerin ardından paylaşılan görüntüler ve haritalar ise görenleri şok ediyor. NASA tarafından paylaşılan harikata Hatay'ın Antakya ilçesindeki yıkım diğer şehirler arasından net bir şekilde görünüyor. 

EN DETAYLI HARİTA YAYINLANDI

Bilim insanları tarafından Türkiye'de gerçekleşen depremlerden sonra yıkımları görüntüledi. Türkiye'nin 700 kilometre üzerinden geçen AB uydusu Sentinel-1A  ile elde edilen görüntüler ile bir harita oluşturuldu. Bu harita asrın felaketinin ne denli kötü olduğunu gözler  önüne sermiş oldu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler arka arkaya gerçekleşti. Deprem sonrasında havadan çekilen fotoğraflar ise yıkımın şiddetini ve şehirlerin yok oluşunu gözler önüne serdi. Yaşanan bu depremlerden sonra 50 bini aşkın vatandaş ise hayatını kaybetti. 

Diğer ülkelerin Rusya, Japonya ve ABD gibi ülkelerin de Türkiye'deki bu depremlerin görüntülerini havadan görüntüledi. 

İlgili Haberler