10 Şubat Cuma günü enkazlardan kaç kişi kurtarıldı?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 105. saate girildi. 10 ilde yıkıma neden olan depremde enkaz çalışmaları devam ederken kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı merak edildi.
10 Şubat Cuma günü enkazlardan kaç kişi kurtarıldı?

10 Şubat Cuma günü enkazlardan kaç kişi kurtarıldı? - Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan iki büyük deprem; Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma ve binlerce  can kaybına yol açtı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları 105'nci saate devam ediyor. Enkaz çalışmaları devam ederken sağ olan çıkarılanlar için umutlu bekleyiş depremin dördüncü gününde sürüyor.

DEPREMDE KAÇ KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, KAÇ YARALI VAR?

10 Şubat Cuma saat 07.20 itibarıyla can kaybı sayısı 18 bin 342, yaralı sayısı ise 74 bin 242 olarak açıklandı. Bununla birlikte 10 Şubat tarihinde yapılana rama kurtarma çalışmalarında kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı merak edildi.

10 ŞUBAT 2023 ENKAZDAN KURTARILAN VATANDAŞLAR

Kahramanmaraş merkezli ve Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarka adlandırılan deprem için 4.seviye alarm, 7 günlük Milli Yas ve deprem bölgelerinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Depremin 4'ncü gününde çalışmalar devam ederken bugğn kurtarılan vatandaşların sayısı ve isimleri merak edildi. 105.saatte mucizevi kurtuluşlara şahitlik ederken ekiplerin canhıraş mücadelesi devam ediyor. 10 Şubat Cuma günü enkazlardan kurtarılan vatandaşlarımız ise şu şekilde açıklandı;

  • Eyüp Ak: Depremin 104.saatinde Adıyaman'da Eyüp Ak(59) enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Eşi ve çocukları için çalışmalar devam ediyor.
  • Osman Fırat: Kahramanmaraş'ta depremde enkaz altında kalan uzman çavuş Osman Fırat (47), 103 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.
  • Arda Oktay, Helin Oktay: Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan Arzu Apartmanı enkazında çalışan arama-kurtarma ekipleri, 9 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Çalışmalar sonucunda depremden 101 saat sonra 6 kişi sağ olarak çıkarıldı. Kalan 3 kişinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Arda Oktay(14), Helin Oktay(24) depremin 102.saatinde enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
  • Rıdvan: Hatay'da 600 konut sitesinden 35 yaşındaki Rıdvan enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Depremin 101.saatinde Kahramanmaraş'ta bir kız çocuğu da sağ olarak kurtarıldı.
  • Hikmet Yiğitbaş: Depremin 100.saatinde Hatay Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'ndeki sitede 30 yaşındaki Hikmet Yiğitbaş sağ olarak kurtarıldı. 
  • Sebahat Varlı - Serhat Varlı : Diyarbakır'da yıkılan binalardan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekipler depremin 100.saatinde anne 32 yaşındaki Sebahat Varlı ve oğlu Serhat'ı sağ olarak çıkardı.
  • Sela Elbarazi: Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) Hatay Antakya Ürgan Paşa Mahallesi, Şehit Mehmet Duran Caddesi, Huzur Apartmanı, 14 numarada katıldığı çalışmalarda 1,5 yaşındaki kız çocuğu Sela Elbarazi’yi ve aynı aileden dört kişiyi 96 saatin ardından enkaz altından sağ çıkardı.
  • Adnan Muhammet Korkut: Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 5 katlı Gölgeler Apartmanı'nın yıkılmasının ardından enkaz altında kalanlardan biri olan 17 yaşındaki Adnan Muhammet Korkut 94 saat sonra enkazdan sağ olarak yürüyerek çıkartıldı.
  • Hatice- Mihriban Özçelebi: Depremin 92.saatinde Hatice ve annesi Mihriban Kahramanmaraş'ta yıkılan evlerinin enkazından çıkarıldı.
  • Yavuz Türkmen: Hatay'da arama- kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum AFAD ekibi, 12 yaşındaki Yavuz Türkmen'i 91 saat sonra elindeki kumbarasıyla enkazdan sağ çıkardı.
  • Yağız Komşu: Adıyaman'da Gökkuşağı Apartmanı'nda süren arama kurtarma çalışmalarında 4 yaşındaki Yağız Komşu, 105.saatte enkazdan çıkarıldı. Öte yandan Yağız Komşu'nun annesini de enkazdan çıkarma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin ince çalışması devam ederken göçük altında madencilerin olduğu ve Yağız'ın annesi için çalışmalarına devam ettikleri belirtildi. 

İlgili Haberler