Can kaybımız artıyor! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Türkiye'nin tek yürek olduğu deprem faciasında bilanço gittikçe ağırlaşıyor. AFAD tarafından 10 Şubat sabah saatlerinde vefat eden ve yaralanan vatandaşlarımızın sayısı kamuoyu ile paylaşıldı.
Can kaybımız artıyor! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bilanço ağırlaşıyor. Yaşanan yıkıcı deprem özellikle 10 ili etkilerken o bölgelerde artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD, meydana gelen depremlerin ardından güncel verileri kamuoyu ile paylaşmayı sürdürüyor. 

BÖLGEDE ENKAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bölgede AFAD, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, PAK,Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'lar ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yaparken diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709 olarak açıklandı. Kurtarma çalışmalarında umutlu bekleyişler devam ediyor. Deprem can kaybı ve yaralı sayıları ise paylaşılıyor.

DEPREMİN BİLANÇOSU PAYLAŞILDI

Türkiye 6 Şubat sabahına deprem ile uyandı. Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Kilis olmak üzere toplam 10 ilde deprem yaşandı. Büyük yıkım yaşanan peprem sonrasında ise deprem ölü sayısı ve yaralı sayısı son dakika gelişmeleri merak ediliyor. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre depremlerde 18 bin 342 can kaybı olduğu ve 74 bin 242 kişinin yaralandığı belirtildi.

İlgili Haberler