Deprem kredisi veren bankalar hangileri, nasıl başvuru yapılır?

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan büyük yıkımın ardından depremzedelere çeşitli yardımlar devam ederken bankalardan da kredi desteği sağlanacağı açıklandı. Deprem kredisi adı verilen kredi hakkında detaylar da merak edilmeye başlandı.
Deprem kredisi veren bankalar hangileri, nasıl başvuru yapılır?

Deprem kredisi veren bankalar hangileri, nasıl başvuru yapılır? - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 ili etkisi altına alarak büyük bir yıkım yarattı. Binlerce can kaybının yaşandığı deprem felaketinin ardından afetzedelere destekler devam ediyor. Maddi olarak da büyük kayıplar yaşayan afetzedelere deprem kredisi kampanyası başlatan bankalar depremden zarar gören bireysel müşterileri için deprem kredisi desteği sundu. Vatandaşlar deprem kredisi veren banklara ilişkin sorularına yanıt ararken ''Deprem kredisini hangi bankalar veriyor, ne kadar, başvuru nasl yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor. 

DEPREM KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ? 

Deprem kredisi veren bankalar ve kredi tutarları afetzedeler tarafından merak ediliyor. Afetzedeler deprem kredisinin açıklanmasının ardından gündeme gelen kredi veren bankalar listesi araştırıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 ilde büyük bir yıkıma yol açan depremin ardından Ziraat Bankası, Halbank ve Vakıfbank 100 bin lira tutarında deprem kredisi kampanyası başlattı. Bankalar deprem bölgesindeki kobilere destekte bulunacaklarını açıklarken deprem kredisi ile ilgili detaylar belli oldu. Söz konusu kredi desteğine kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da katıldı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın dışında Garanti, İş Bankası ve ING Bank'tan da kredi  açıklaması geldi. Bu açıklamaların ardından kredi desteği sunacak bankalar depremzedelerin başvurularını almaya başladı. Kredileri KOBİ ve bireysel müşterilerine sağlaacak olan bankalar şartlı koşullar arasında 'Deprem bölgelerinde yaşayıp, depremden etkilenmil olmak' olarak açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNE KREDİ DESTEĞİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde esnafa 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi desteği sağlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada ''Kalkınma ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak devlet katkısını en üst seviyeye çıkartıyoruz. 250 milyar liralık kredi paketine 100 milyar lira daha ilave ettik. Depremde ağır hasara uğruyan yerlerde dükkanlarını hemen faaliyete geçirmek isteyen esnafa 250 bin liraya kadar yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamalarını da devreye alıyoruz. Toplum yararına çalışma programıyla istihdamı özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vererek 50 bin kişiye çıkartıyoruz. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için de gayret gösteriyoruz. İllerin ve okul binalarının durumlarına göre ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarımızı açmaya başladık.'' dedi.

İlgili Haberler