Ziraat Bankası gençlere duyurdu! O işle uğraşanlara 1 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanacak

Ziraat Bankası tarafından tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik destek sağlanacağı kaydedildi.
Ziraat Bankası gençlere duyurdu! O işle uğraşanlara 1 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanacak

Ziraat Bankası gençlere duyurdu! O işle uğraşanlara 1 milyon liraya kadar kredi desteği sağlanacak - Çiftçiler için çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Çiftçilere yapılan destek ödemelerinin yanı sıra kamu bankalarından da kredi desteği biliniyor. Son olarak Ziraat Bankası'ndan çiftçiye müjde verildi. Genç Çiftçi Kredisi hakkında ayrıntılar belli olurken detaylar merak ediliyor.

ZİRAAT BANKASI GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİ NEDİR?

Tarım alanındaki genç girişimci sayısını artırma amaçlı başlatılan 'Genç Çiftçi Destek' programı hakkında ''Genç Çiftçi Kredisi yaş sınırı nedir, ne kadar destek verilecek?'' gibi sorulara yanıt ararken banka tarafından bir açıklama yapıldı. Ziraat Bankası, ''Tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla genç çiftçilerimize 1.000.000 TL’ye kadar sunulan kredidir.'' ifadeleri ile bilgilendirdi.  Öte yandan Genç Çiftçi Kredisinde detaylar da krediden faydalanmak isteyenler için açıklandı. Buna göre; Süt hayvancılığı, besicilik, arıcılık, et tavukçuluğu, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında

  • Canlı hayvan alınmasına,
  • Basit sera yapımına yönelik inşaat harcamalarına,
  • Faaliyet konunuzla ilgili traktör hariç makine ekipman alınmasına,
  • Kiralık işletmeler için kira ücretine,
  • Faaliyet konusuyla ilgili işletme giderlerine yönelik sunulan Genç Çiftçi Kredisinden faydalanılabiliyor.

Koşullar ile üretim yapılan konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlayan genç çiftçiler, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkanından yararlanabiliyor.

İlgili Haberler