Binlerce vatandaşa duyuruldu! Bankalar o kişilere kredi desteği sağlayacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Yaşanan yıkımdan 11 il büyük şekilde yara alırken bankalardan kredi desteği sağlanacağı açıklandı.
Binlerce vatandaşa duyuruldu! Bankalar o kişilere kredi desteği sağlayacak

Binlerce vatandaşa duyuruldu! Bankalar o kişilere kredi desteği sağlayacak - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde bina yıkımları ve binlerce can kaybı yaşandı. Yaşanan deprem felaketinin ardınan bankalar deprem kredilerini duyurmaya başladı. Depremden sonra bankalar depremzedelere kredi desteğinde bulunacaklarına dair açıklamalarda bulunurken detaylar da belirlendi. Kamu ve özel bankalardan birer birer kredi açıklaması gelirken depremzedeler için bankalardan açıklama yapıldı.

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ DETAYLARI

Vakıfbank'da depremzedeler içöin vereceği kredi hakkında açıklamalarda bulundu. Buna göre; "VakıfBank Finans Grubu olarak 12 milyar TL nakdi bağışta bulunuyoruz. VakıfBank Finans Grubu olarak acil ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak için AFAD'a 12 milyar TL nakdi bağış yapma kararı aldık.

Kredi geri ödemelerini faizsiz olarak erteliyoruz. Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz tüm kredi kartı, bireysel ve ticari kredi borçlarını/taksitlerini, gayrinakdi kredi komisyonlarını, talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimize de gerekli tüm kolaylıkları sağlayacağız. 2023 yılı boyunca bireysel ve ticari kredi kartları yıllık ücretleri ile üye işyeri ve POS aylık ücretlerini almıyoruz. 250.000 TL'ye kadar olan tarım kredilerini talep olmaksızın 1 yıl süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki, gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz tüm kredi kartı, bireysel ve ticari kredi borçlarını/taksitlerini talebe bağlı olmaksızın 31.03.2023 tarihine kadar 1 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz." ifadelerine yer verildi. 

HALKBANK DEPREM KREDİSİ 

Halkbank'ın yaptığı deprem kredisi açıklamasında ise; ''Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz. Halkbank depremden zarar görmüş bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri oluşturdu.'' denildi.

ZİRAAT BANKASI DEPREM KREDİSİ VERECEK

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama ile deprem kredisi verileceği öğrenildi. Buna göre banka tarafından yapılan açıklamada;

"Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar, KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki; Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ'daki müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz. 2023 yılı boyunca; bireysel ve kurumsal kredi kartları yıllık ücretleri ile üye işyeri ve POS aylık ücretlerini almıyoruz. Tarım kredileri ile ilgili sağlayacağımız kolaylıkları da ayrıca duyuracağız. Afet bölgesindeki  Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ; Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını /taksitlerini ve tüm kredi kartı borçlarını talebe bağlı olmaksızın 31.03.2023 tarihine kadar 1 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Ayrıca, Kobi ölçeğinden büyük firmalara olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirmek suretiyle en uygun çözümü üretiyoruz.'' denildi. 

TEB'DEN DEPREM KREDİSİ 

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bireysel müşteriler ve gerçek kişi ticari işletmelerin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmaksızın 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz ertelendiğini açıkladı. TEB tarafından yapılan açıklamada, ''Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde bulunan bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz erteledik.'' ifadelerine yer verildi.

GARANTİ BANKASI DEPREM KREDİSİ 

Garanti Bankası tarafından verilecek olan deprem kredisi ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise ''Depremde ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerimizdeki bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin; Deprem bölgesindeki diğer tüm banka ATM’lerinden para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemlerden 31.08.2023 tarihine kadar ücret almıyoruz. Deprem felaketinin yaşandığı bölgedeki müşterilerimizin genel bankacılık hizmetlerini 6 ay boyunca (31.08.2023 tarihine kadar) ücretsiz gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Garanti BBVA kredi kartları ile yapacağınız bağış ödemelerinizi ücretsiz ve faizsiz 6 taksite bölüyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

INGBANK DEPREM KREDİSİ

ING Bank tarafından yapılan deprem kredisi açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: ''Depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet edip kredi sahibi olan veya buradaki şubelerimizde kredi hesapları bulunan bireysel (tüketici) müşterilerimiz ile gerçek kişi ticari işletme müşterilerimizin kredilerini, herhangi bir başvuruya gerek olmadan 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz erteliyoruz. Bu il ve ilçelerimizde ikamet eden veya buradaki şubelerimizde Destek Hesap’ı (KMH) bulunan müşterilerimizin, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar Destek Hesap kullanımlarına herhangi bir faiz yansıtmayacağız. Depremden etkilenen Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde ikamet edip kredi sahibi olan veya buradaki şubelerimizde kredi hesapları bulunan bireysel (tüketici) ve gerçek kişi ticari işletme müşterilerimizin 6 Şubat – 6 Mart 2023 tarihleri arasındaki kredi taksitlerini herhangi bir başvuruya gerek olmadan 1 ay süreyle faizsiz erteliyoruz. Bu illerimizde ikamet eden veya buradaki şubelerimizde Destek Hesap’ı (KMH) bulunan müşterilerimizin 6 Mart 2023 tarihine kadar Destek Hesap kullanımlarına da herhangi bir faiz yansıtmayacağız.''

İlgili Haberler