Son dakika! Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'ten geçti

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. İşte detaylar.
Son dakika! Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'ten geçti

Son dakika! Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi Meclis'ten geçti: Kamuya olan borçların yapılandırmasını içeren kanun teklifi az önce TBMM tarafından kabul edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığlı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Yatarım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ilgili tüm alacaklar için yapılandırma fırsatı devlet tarafından sunulacak. Buna göre vergi, para cezaları, işsizlik sigortası primi ve sigorta primleri gibi borçlar ise yapılandırma kararı kapsamı içerisinde yer alacak. 

VERGİ CEZALARI İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Söz konusu karar ile vergi cezaları ile ilgili verilen para cezalarına ilişkin dava açılmış olması durumunda ödenecek tutarlar yapılandırma kararı ile düzenlenecek. Düzenleme ile ilgili kararın yayınlanmasından önce başlanıldığı halde tamamlanamamış olan vergi incelemeleri ile takdir işlemlerine ise devam edilecektir. Düzenlemenin geçerli olduğu dönemlerle ilgili iştirak nedeniyle kesilecek olan vergi ziayı cezalarında ise cezayı alan kişilerin cezanın yüzde 25'ini belirtilen süre ve ödeme şekli ile ödemeleri halinde cezanın kalan yüzde 75'inin ise tahsili istenmeyecektir.

BELEDİYE BORÇLARI

Söz konusu belediyelere olan su, atık su ve katı atık ücretleri ile ilgili sunulan bazı hizmetler sebebiyle ücret alacakları ile aldığı bazı paylar ile büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli ile harcamalara katılma payı  alacakları ve YİKOB'ların alacakları yapılandırma kapsamı içerisinde yer alıyor. 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE YAPILAN DÜZENLEME

İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk edilen alacaklar ise kesinleşmiş alacak olarak sayılacak ve yapılandırma işlemleri yapılacaktır. Yani her bir taşıt için ödenecek olan MTV ve taşıtlara ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi istenecek. Taksit ödemesi boyunca fenni muayeneye izin verilecektir. 

İlgili Haberler