Kentsel dönüşüm için açıklandı! 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle 1 milyon lira kredi desteği verilecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yıkıcı etkisi 11 ilde ağır hasara yol açtı. Yaşanan büyük yıkımda yapı stokunun önemi bir kez daha ortaya çıkarken kentsel dönüşüm için destek açıklaması geldi.
Kentsel dönüşüm için açıklandı! 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle 1 milyon lira kredi desteği verilecek

Kentsel dönüşüm için açıklandı! 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle 1 milyon lira kredi desteği verilecek - Uzmanların beklenen büyük Marmara için hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan açıklamalarının ardından merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem 11 ilde yıkım yarattı. Yaşanan yıkımda büyük yara alan 11 kentte yaralar sarılmaya çalışılıyor. 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılan depremin bilançosu ağırlaşırken uzmanlar İstanbul'da gerçekleşecek bir depremin daha yıkıcı sonuçları olacağına dikkati çekiyor. 

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

İstanbul'daki çarpık kentleşme ve yapı stokunun zayıflığı nedeniyle büyük bir yıkım olacağına dikkati çeken isimler, yetkileri göreve davet etti. İstanbul için acil önlem planı yapılması ve kentsel dönüşüme gidilmesi gerektiğini açıklayan uzman isimlerin ardından İstanbul'da evini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bir açıklama yaptı. Belediye Başaknı Göksu, İstanbul'da yapısını dönüştürmek isteyen vatandaşlara düşük faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi paketi oluşturulduğunu açıkladı.

0,69 VADE İLE KREDİ VERİLECEK

İtanbul'da evlerini kentsel dönüşüme dahil etmek isteyen vatandaşlar için açıklamalarda bulunan Göksu, ''İstanbul’da yapısını dönüştürmek isteyen her bir vatandaşımıza, en az 1 milyon lira olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz 0,69 vadeyle para verilecek. Hiç kimseye ayrım yapılmaksızın.'' ifadelerine yer verdi. Esenler Belediye Başkanı Göksu, ''Eğer ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, şirketin ilgili kriterleri yerine getirmesi kaydıyla şirkete de aynı şekilde inşaat yapım kredisi verilecek. Üçüncüsü ise kiracıların sorunlarını ortadan kaldırmak için devletin yap-işlet-devret modeliyle kiralama sisteminin de ayrıntılarını Sayın Bakanımız açıklayacak, bir usul getirilecek. Detayları da yarın ya da diğer gün Hazine ve Maliye Bakanımız (Nureddin Nebati) tarafından açıklanacak. İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. Söz konusu kentsel dönüşüm kredi desteğine ilişkin detayların Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacağı söyleyen Göksu'nun açıklamalarının ardından ilerleyen günlerde konunun detaylandırılması bekleniyor.

İlgili Haberler