Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredisi için yeni karar! O tutarın altındaki krediler muaf olacak

Merkez Bankası tarafından ihtiyaç kredilerinde yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre 70 bin TL'nin altındaki krediler düzenlemeden muaf tutulacaktır.
Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredisi için yeni karar! O tutarın altındaki krediler muaf olacak

Merkez Bankası yeni ihtiyaç kredisi kararını açıkladı. Yapılan düzenlemeye göre 70 bin TL'nin altında kredi çekecekler düzenlemeden muaf tutulacak. Merkez Bankası ihtiyaç kredileri ile ilgili yeni kararını kamuoyuna duyurdu. Yapılan duyuruda ihtiyaç kredilerine yönelik örtülü üst faiz sınırı uygulamasında değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik ile vatandaşlar tarafından çekilen ihtiyaç kredisi tutarlarının 70 bin TL'nin altında olması durumunda menkul kıymet tesisinden muaf tutulacaktır. 

70 BİN TL'NİN ALTINDAKİ KREDİLER MENKUL KIYMET TESİSİNDNEN MUAF OLACAK

Merkez Bankası tarafından ihtiyaç kredisi ile ilgili alınan yeni karar doğrultusunda çekilen kredi tuturlarının 70 bin TL'nin altında olması durumunnda menkul kıymet tesisinden muaf olacağı açıklandı.

Merkez Bankası geçtiğimiz cuma günü ise bankalara yazı ile bildirim yapmıştı. Bu bildirimmde ihtiyaç kredisine faiz üst sınırı getirilmiştir. Merkez Bankası tarafından konulan söz konusu faiz sınırına uymayan bankalar ise menkul kıymet tesis etmeleri zorunla hale getirildi. 

Bununla birlikte deprem bölgesi ile bazı SGK borcu olanlara kullandırılacak olan ihtiyaç kredlerinin ise uygulamadan mufa olacağı da açıklandı. Fakat bu karara rağmen kamu bankaları ve özel bankalar ihtiyaç kredisi faizlerinde artırıma gitti. Geçtiğimiz hafta yüzde 2,79'dan ihtiyaç kredisi kullandıran bir özel bankanın bu hafta 30 bazlık puan artışı ile faizini yüzde 3,09'a çıkarmış olduğu öğrenildi. Buna benzer faiz artırımları özel ve kamu bankaları tarafından gerçekleştirildi. 

İlgili Haberler