Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanma hakkına sahip? İşte paket ile ilgili merak edilenler

Bakanlık tarafından açıklanan kentsel dönüşüm kredisi detayları açıklandı. Bu konu ile ilgili merak edilenler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar.
Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanma hakkına sahip? İşte paket ile ilgili merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Türkiye'nin 11 ilinde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan bu depremden sonra 50 bini aşkın insan hayatını kaybederken binlerce insan ise evsiz kaldı. Evlerini yitiren depremzedeler için oluşturulan kentsel dönüşüm kredisinin detayları ise merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? İşte kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili tüm merak edilenler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından kentsel dönüşüm kredisinin nasıl kullanıcıları bu krediden kimlerin faydalanacağı gibi merak edilen sorulara yanıt geldi. İşte kentsel dönüşüm ile ilgili detaylar. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Kentsel dönüşüm kredisinde devlet desteği ile ilgili merak edilen konuya şu şekilde açıklık getirildi. Buna göre yüzde 1,49 faiz oranının 0,70'ini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Böylece 0,79 faiz imkanıyla krediden yararlanma imkanı sunulacaktır. 

Ayrıca kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilmek için riskli yapı testipi yaptıranlar tarafından kullanılabilecektir. Kiracıların yararlanma imkanı da bulunacaktır. Buna göre en az 1 yıldır riskli yapıda oturan kiracılar ya da ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahipleri yararlanabilecektir. 

İş yerini dönüştürmek isteyen vatandaşlar da bu krediye başvuru yapabilecekler. Buna göre sunulan kredi ile ilgili bilgiler ise şu şekildedir; Yüzde 1,10 faiz oranıyla 800 bin lira kredi alabilecek. Konut kredilerinde 10 yıl vade imkanı sunulurken iş yeri için ise 7 yıl vade imkanı sunulacaktır. 15/20 dairenin bulunduğu bir apartmanda kentsel dönüşüm için bütün daireler krediden yararlanabileceklerdir. 

İlgili Haberler