Hesaplarınızı bugün itibariyle kontrol edin! Hesaplarınıza 4.337 TL yatırılıyor

Devletin aldığı kararlar neticesinde bakanlıklar tarafından düzenlenen yardım programları kapsamında vatandaşlara belli başlı ödemeler yapılıyor. Mart ayında ödenecek olan evde bakım maaşlarında yeni bir gelişme yaşandı.
Hesaplarınızı bugün itibariyle kontrol edin! Hesaplarınıza 4.337 TL yatırılıyor

Hesaplarınızı bugün itibariyle kontrol edin! Hesaplarınıza 4.337 TL yatırılıyor - Hükümet tarafından vatanndaşlara duyurulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, hasta ve yaşlı bireylerin bakımı için ödenen 'Evde bakım maaşı' için mart ayında araştırmalar başladı. Mart ayına girilmesi ile birlikte gözler maaşların ödeneği tarihe çevrilirken evde bakım maaşı alan vatandaşlar da ''Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?'' sorusunu gündeme taşıdı.

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLADI

Engelli, hasta ya da yaşlı bireylerin bakım masraflarını karşılamak için ödenen evde bakım maaşları her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına ödeniyor. Söz konusu destek ödemeleri ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle beslenme, giyinme, temizlik, tuvalet, yürüme gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bireylere veriliyor. Evde bakım maaşları 2023 yılında asgari ücrete yapılan zammın ardından 4 bin 337 liraya yükselirken bu ödemeler kademeli olarak il il hesaplara geçiyor. Evde bakım aylığının hesaplara yatıp yatmadığı e-Devlet kapısı üzerinde yer alan "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından sorgulanırken her ayın 15'inden itibaren hesaplara geçen ödemeler bugün itibariyle yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödenen evde bakım maaşlarının bugün yatırıldığı iller de belli oldu. 

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor. Söz konusu ödemeyi almaya hak kazananların hesabına ödemeler de aylık olarak yapılıyor. Bu ödemenin hesabınıza geçip geçmediğini de öğrenme imkanınız bulunuyor.  Evde Bakım aylığı ödemelerini E-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler