İslam Memiş'ten yatırımcıya kıyak taktik! Bunu yapan ucuza altın sahibi oluyor

Altın yatırımcısı uzmanların değerlendirmelerini merak ederken İslam Memiş'ten dikkati çeken bir değerlendirme geldi.
İslam Memiş'ten yatırımcıya kıyak taktik! Bunu yapan ucuza altın sahibi oluyor

İslam Memiş'ten yatırımcıya kıyak taktik! Bunu yapan ucuza altın sahibi oluyor - Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle herhangi bir yatırım aracı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmayan Finans Analisti İslam Memiş, yeniden kameralar karşısına geçti. Çeşitli televizyon kanalları, şahsi YouTube hesabı ve kaleme aldığı yazıları ile yatırımcıların dikkatini çeken İslam Memiş, ''Bunu yapana gram altın ucuz değil bedava'' diyerek yatırımcının ilgisini çekti.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKATİ ÇEKEN PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar yatırımcısının sevinirken diğer yatırım araçları da için de alım fırsatı bekleyenler için kritik bir değerlendirmede bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Gram altın ucuz değil, bedava" diyerek yatırımcılara bir duyuru yaptı. Piyasalar hafatay düşüşle başlarken gram altın bin 100 liranın altını gördü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, dolarda kısa vadede bant aralığının değişmeyeceğini bildirdi. 2023 için uzun vadede 24 ile 25 lira seviyesi öngörüsünün sürdüğüne dikkati çeken Memiş, ''Euro düşerken euro dolar paritesinin de gerilediğini gördük. Euro lehine yükselme kaçınılmaz.'' ifadelerine yer verdi. Gram altın için de bir değerlendirmede bulunan Finans Analisti Memiş, gram altının bin 100 lira ve altında görülen gram altının gerçekte bin 128 liradan alınıp satıldığının altını çizdi. Altının şu anki fiyatlarla ucuz değil bedava olduğunu belirten Memiş, yıllık bazda bin 450 lira ile bin 550 lira öngörüsünün devam ettiğini belirtti.

Ons altının dolar endeksi nedeniyle baskılandığını da açıklayan Memiş, bu hafta destek alımlarıyla bin 850 dolara kadar yükselen bir ons altın görülebileceğini kaydetti.  Yıl içinde 2 bin dolar seviyesinin aşılmasını beklediğini de belirten Memiş, borsayla ilgili de bir değerlendirmede bulundu. Borsa İstanbul'un kısa vade için baskılandığını belirterek yatırımcıların orta ve uzun vadeyi baz alarak işlem yapmayı tercih edeceğini düşündüğünü dile getiren Memiş, borsa'da "Ne alırsan kazanırsın" mantığının yanlış olduğunu vurguladı.

NOT: Bu yazı herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir, yalnızca uzman görüşlerine yer verilmiştir. 

İlgili Haberler