İslam Memiş doların arkasından dolandı! Döviz yatırımcısını uyarırken bakın tavsiyesi hangi kur oldu

Piyasaların takibini yapan finans analisti İslam Memiş, yeni Dolar ve Euro tahminini açıkladı. Yatırımcıların ezberini bozacak bir tahminde bulunan İslam Memiş, herkesi şaşırttı.
İslam Memiş doların arkasından dolandı! Döviz yatırımcısını uyarırken bakın tavsiyesi hangi kur oldu

İslam Memiş doların arkasından dolandı! Döviz yatırımcısını uyarırken bakın tavsiyesi hangi kur oldu - Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların durumu hakkında öngörülerini paylaşıyor. Yatırımcıların merakla takip ettiği isim Memiş, bu kez de Dolar ve Euro yatırımcısının ezberini bozdu. Çeşitli televizyon kanalalrının yanı sıra şahsi YouTube hesabından da değerlendirmelerde bulunan Memiş, birbirinden çarpıcı ifadelere yer vererek Dolar yatırımı yapanları bir kez daha düşünmeleri gerekttiği konusunda uyardı.

İSLAM MEMİŞ YATIRIMLARIN EURO'YA YAPILMASINA DİKKATİ ÇEKTİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve euro için yeni tahminlerini paylaştı. İslam Memiş, bir uyarı yaparak ''Bunu yaparsanız geçmiş olsun'' ifadelerini kullandı. Finans analisti İslam Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, ''Elime yeni TL geçti, kararsızım!" başlıklı YouTube videosunda Dolar ve Euro hakkında konuştu. Yeni tahminlerini şahsi YouTube hesabından paylaşan Memiş, yatırımcıların 'hangisi alınır?' sorusunu yanıtladı. Buna bağlı olarak öngörülerini paylaşan finans analisti Memiş, ''Borsa İstanbul 5197 puandan haftanın ilk işlem gününü tamamladı. Yüzde 2.74'lük değer artışı var. Bu hafta 4950-5250 aralığını takip etmeye devam edeceğim. Yükseliş ya da düşüşler için bu bant aralığının dışına çıkması gerekiyor borsanın. Deprem felaketinden sonra borsada oluşabilecek geri çekilmelerde yatırımcının profesyonel destek alması gerekiyor. 4 milyon borsa yatırımcısının çoğu acemi. Teknik destek almayanlar 5000'in altında çok dikkat etmeliler. Yıl içinde 6000 puanı beklemeye devam ediyoruz ancak bu seviyeler hangi çeyreğe tekabül eder, net bir tarih veremiyoruz. 5000 puan altına sarkmaları takip ediyorum. Dolar TL'de herhangi bir gelişme yok. Serbest piyasalarda dolar TL kuru 19.12-15 bant aralığında. 19.10 üzerinde işlem gerçekleştiren piyasa gözlemliyoruz. 19-19.30'u takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''DÖVİZ ALMAK İSTEYEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ''

Döviz alımı yapmak isteyeln yatırımcı ve yatırımcı adaylarını uyaran Memiş, ''Euro TL ekranlarda 20 lira, serbest piyasalarda 20.21-20.27 aralığında. Yüksek rakamda kalmaya devam ediyor. Euro dolar paritesi haftaya sakin başladı. Akşam saatlerinde toparlanma gerçekleşti ancak dar bant aralığında gezmeye devam ediyor. Orta ve uzun vadeyi göz önünde bulunduran yatırımcılar, 1.12 - 1.15 yükseliş yönündeki öngörümde değişiklik yok. En kolay alınabilir döviz dolardır ancak uluslararası piyasalardaki değer artışının euro kadar olacağını tahmin etmiyorum. Dolar mı, euro mu diyenlere 'euro' diyorum. Döviz almak isteyenlerin doları bir kez daha düşünmeli.'' diyerek tahminlerini sonlandırdı. 

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir, herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Haberler