İslam Memiş siyasi hareketliliğin ardından açıkladı! Hazirandan sonra tablo değişecek

Altın ve para piyasalarının değerlendirmelerini sürdüren İslam Memiş'ten haziran ayına dikkat çektiği kritik bir açıklama geldi. Memiş, önümüzdeki seçimlere de değindi.
İslam Memiş siyasi hareketliliğin ardından açıkladı! Hazirandan sonra tablo değişecek

İslam Memiş siyasi hareketliliğin ardından açıkladı! Hazirandan sonra tablo değişecek  - Piyasaların önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte şekilleneceğine dikkati çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez haziran ayını işaret etti. Ülkemizde siyaset masalarındaki hareketliliğin artması ile birlikte çeşitli senaryolar art arda gelirken İslam Memiş, kritik görüşlerini payalştı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı ve buna göre TÜFE yıllık aylık yüzde 3,15, yıllık yüzde 55 olarak duyuruldu. Finans Analisti İslam Memiş enflasyonun gelecek günlerdeki seyrine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaparken hazirandan sonra tablonun değişeceğine işaret etti. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Geçinme İndeksi de bir önceki aya göre yüzde 3,83, oranında arttı. Açıklanan verilerin ardından özellikle seçim sürecinde ve seçimlerden sonra enflasyonun seyri merak konusu oldu. Finans Analisti İslam Memiş de açıklanan verilerin ardından değerlendirmeler yaptı. 

''SEÇİMLERE KADAR CİDDİ GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ OLABİLİR''

Beklenen seçimlere ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Kurum ve kuruluşlar 2022 yılında enflasyon patlayınca ciddi anlamda eleştiri oklarının hedefi olmuşlardı. Benim kişisel tahminim seçimlere kadar sayın Cumhurbaşkanımızın kurum ve kuruluşlarda revizyona gideceğine dair beklentim var. Seçimlere kadar ciddi bir görev değişikliği olabilir. Bu değişiklikle beraber enflasyonla mücadele noktasındaki finans yönetimi de öncelikli olur. Sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ve Hazine Bakanlığının tek başına mücadelesi ile olacak bir süreci konuşamıyoruz. Elimizde olan sebepler var olmayan sebepler var. Elimizde olmayan sebepler kuralık ve doğal afet.'' ifadelerine yer verdi. Piyasaların beklentilerinin yüksek olduğuna dikkati çeken Memiş, "Beklentilerin üzerinde gelen rakamlar söz konusu olabilir. Gelecek ay açıklanacak olan rakam piyasanın beklentisinden yüksek olabilir. Çünkü deprem etkisi finans yönetimin etkilemiş olabilir diye düşünüyorum. Özellikle kriz fırsatçılığı var.'' dedi. 

HAZİRAN AYINA DİKAKTİ ÇEKTİ

Haziran ayına işaret ettiği açıklamasında kritik ifadelere yer veren Memiş, "Hazirana kadar ABD merkez bankası FED'in ve diğer merkez bankalarının faiz kararları süreci var ama haziran ayı itibari ile merkez bankaları faiz kararlarını sonlandıracak. Bizim merkez bankası için hazirandan sonraya işaret eden sürece dikkat çekmek istiyorum. Her ne kadar kur korumalı mevduat sistemi Türkiye Ekonomi modeli devam etse de merkez bankası haziran sonrası kenara çekilmek isteyebilir. Çünkü bankalar üzerindeki baskının artık kalması gerekiyor. Hazirandan sonra kur tarafından ataklar gerçekleşebilir. Türkiye ekonomisini hazirandan sonraki süreçler şeklinde ikiye ayırmak gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı. 

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler