Finans analisti İslam Memiş, görünce pişman olmayın diyerek açıkladı! Bu senin yatırım aracı şoke etti

Yatırım araçları ile ilgili yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren İslam Memiş'ten senenin yatırım aracına ilişkin kritik bir değerlendirme geldi.
Finans analisti İslam Memiş, görünce pişman olmayın diyerek açıkladı! Bu senin yatırım aracı şoke etti

Finans analisti İslam Memiş, görünce pişman olmayın diyerek açıkladı! Bu senin yatırım aracı şoke etti - Yatırımcılar yatırımlarını ne yönde yapmaları gerektiğine ilişkin pek çok soruya yanıt arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir programda 2023 yılı için öngörülerini paylaştı. İslam Memiş, 2023 yılının kazandıracak olan yatırım aracını açıkladı. Önemli açıklamalara yer veren Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi değil yalnızca bir analiz olduğunun altını çizdi. 

2023 YILI İÇİN GÜMÜŞ VURGUSU

İslam Memiş, 2023 yılı için dikkati çeken bir gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahmini yaptı. 2023 yılının gümüş yılı olduğuna vurgu yapan  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, 100 bin lira üzerinden verdiği bir örnekle yatırımların ne şekilde yapılabileceğine dair değerlendirme yaptı. Bu çerçevede açıklamalarına yer veren Memiş, ''Biz orta vadede ons altında 2 bin dolar üzerinde ataklar bekliyoruz bu da gram altının 1200-1280'li rakamları konuşacağımı, devamında 1450 lira seviyelerini konuşabileceğimizi bekliyorum. Biz yatırımcısına sık sık şu uyarılarda bulunuyoruz. Risklerinizi mutlak dağıtın. 2023, 2022'ye göre çok daha belirsiz olacak. Riskleri dağıtmak çok önemli. 100 bin lira paranız varsa tamamıyla altın almaktansa gümüşün getirisinden de yararlanmak gerekiyor. 2022'de gram altın yüzde 43 kazandırdı, gümüş gramı yüzde 45 kazandırdı. Gümüşün bu yıl altından daha fazla getirisi olacağını düşünüyorum. Birkaç ay sonra 1200, 1300'lü rakamları gördükten sonra gram altında daha fazla pişmanlık yaşayacaksınız. Şu anda da gümüş var. Sepetinize koyabilirsiniz.'' ifadelerini kullandı. 

Altın yatırımcıları için de kritik bir değerlendirmede bulunan finans analisti Memiş, altın için ise ''Altın tarafındaki hikaye belli. Yatırım aracı ama gümüşün hikayesi bambaşka. Fiziki olarak gümüşe ihtiyaç var. Sağlık sektöründe, bilişim sektöründe kullanılıyor. Bankaya giden vatandaşlarımız altın hesabı açar gibi de gümüş hesabı açabiliyorlar.  Gümüşle ilgili çalışmalarımda, Hazine ve Maliye Bakanımıza da izah ettim. Bundan sonraki süreçte sisteme dahil edildikten sonra biraz daha ön plana çıkacaklarını düşünüyorum gümüş yatırımcılarının. Ons gümüş 26, 32 ve 40 dolar, gram gümüş tarafında ise 20 lira seviyesi hedef olmak suretiyle, 16 lira kırıldıktan sonra yıllık bazda yukarı yönlü hareketliliğini sürdürebilir. 2023 yılının gümüş yılı olacağını söyleyebilirim.'' ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler