İslam Memiş elinde TL olana seslendi! Getirisi fazla olacak diyerek o tarihe dikkati çekti

Yatırımcı ve yatırımcı adayları piyasa takibinin yanı sıra uzman değerlendirmelerini de takip ediyor. Uzmanların açıklamaları her geçen gün önem kazanırken İslam Memiş'ten kritik bir açıklama geldi.
İslam Memiş elinde TL olana seslendi! Getirisi fazla olacak diyerek o tarihe dikkati çekti

İslam Memiş elinde TL olana seslendi! Getirisi fazla olacak diyerek o tarihe dikkati çekti - Borsa ve altın piyasasında kırılan rekorların ardından yaşanan aşağı yönlü ivme nedeniyle soru işaretleri arttı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarla ilgili değerlendirmelerini devam ettirirken bu kez elinde Türk Lirası (TL) olanlara seslendi Dikkati çeken açıklamalara yer veren finans analisti Memiş'ten kritik değerlendirmeler art arda geldi. 

İSLAM MEMİŞ, PARA PİYASALARINI DEĞERLENDİRDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın, dolar ve euro için bazı değerlendirmelerde bulundu. Finans Analisti Memiş, yaz ayları için getirisinin fazla olacağını öngördüğü yatırım aracını açıkladı. Açıklamalarında bir de uyarıya yer veren Memiş, getirisinin yüksek olacağını öngördüğü yatırım aracını da açıklayarak yatırımcının ilgisini çekti. İslam Memiş, gram altın ve gümüş için de uyarılar da bulundu. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına dikkait çeken İslam Memiş, ''Gram altın TL ekranlarda 1.128 lira, serbest piyasalarda 1.147-52 lira aralığında. Yine gram altın TL fiyatında 1.130-70 lira aralığını bu hafta için takip edeceğim. Çarşamba günü tekrar kar satışları ile gerileyebilir gram altın. Orta ve uzun vadede rekor beklentimiz devam ediyor. Yaz aylarında yükselişleri göreceğiz. Düşüşler alım fırsatı. Bozdurmak isteyen de acele etmemeli. Ons altında 1.870, devamında 1.880 dolara kadar toparlanma mümkün. Geniş bant aralığında dalgalanıyor. Hızlı bir toparlanma, 1.870, devamında 1.880 dolar seviyesi var. 1.880 dolardan tekrar satış gelme olasılığı yüksek. Gümüş onsunda 21.50 direnç aşağıda 20.80 var. Gümüş gramı ekranlarda 12.91 lira seviyesinde ancak serbest piyasalarda 13 lira üzerinde fiyatlama var. Bankalarda 14-15 lira seviyesinden satış gözlemliyoruz. Ucuz bir gümüş yok.'' ifadelerine yer verdi.

YAZ AYLARINA DİKKATİ ÇEKTİ

İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmeleri de yaptı. Memiş, yaz aylarına dikkati çektiği açıklamasında ''Borsa alıcı başladı haftaya. 5.400 puan direnç seviyesi. Yine 4.950-5.000 puan da destek seviyesi olarak takip edilecek bu hafta için. Dolar TL kurunda stabil durum devam ediyor. Ekran ile serbest piyasalarda makas aralığı açık. Dolar TL serbest piyasada 19 lira üzerinde. 19.11-16 lira aralığında. Euro dolar paritesi hafif alıcılı başladı haftaya. 1.0651 seviyesinde parite. 1.07 var yukarıda. Döviz tarafında dövize yatırım yapacak olana, belli bir miktar param var, yaz ayları için döviz almak isteyenlere diyorum ki dolar alacağınıza euro alın. Yaz aylarında 1.15'e kadar yükseliş öngördüğümüzden dolayı dolara kıyasla euro'nun getirisi daha fazla olacak. Parite düşük kalmaya devam ediyor." dedi. Sözlerini noktalandıran Memiş'in açıklamalarının ardından yaz aylarına gözünü çeviren yatırımcılar piyasayı takip etmeye devam ediyor.

 NOT: Bu yazı yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

İlgili Haberler