Gram altının düşmesi ile yeniden açıkladı! Piyasa Kahini İslam Memiş asla dedi

Altın ve para piyasaları yatırımcının yakın takibinde yer ediniyor. Altının son dönemde düşüş ivmesi göstermesi ile birlikte piyasalar hareketlendi. Yatırımcılar ilerleyen seyri merak ediyor.
Gram altının düşmesi ile yeniden açıkladı! Piyasa Kahini İslam Memiş asla dedi

Gram altının düşmesi ile yeniden açıkladı! Piyasa Kahini İslam Memiş asla dedi - 2022 yılında altında başlayan rekor yükselişler 2023 yılında da devam ediyor. Son olarak Amerika Merkez Bankası'nın (FED) açıkladığı faiz kararı ile tarihi rekor kıran altın şimdilerde bin 100 lira bandında ilerliyor. Başta gram altın olmak üzere hemen her yatırım aracı düşmeye başladı. Uzmanlar peş peşe yorumlar geldi. 

İSLAM MEMİŞ: ''SATMAK MI? ASLA'' 

Yaptığı değerlendirmelerle takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında yaşanan düşüşü değerlendirdi. Sosyal medya hesapları, YouTube kanalı ve çeşitli televizyon kanallarında konuşan finans analisti Memiş, attığı bir dizi tweet ile piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi. İslam Memiş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Fed, politika değişikliği yaptı. Yani, haziran ayına kadar piyasaları sözlü olarak yönlendirecek. Faiz politikasında bir değişiklik yapmaz. 25 baz puan, 25 baz puan iki kez artırım yapabilir. Emtia ve pariteler ondan sebep negatif etkilendi. Satmak mı asla! İlave ederek devam" diyerek yatırımcıları uyardı. Son dönemde gümüşün değerleneceğine ilişkin açıklamalara da yer veren Memiş, yen,den gümüş ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Finans Analisti Memiş, "Altın ve gümüş tarafında makas aralığını hesaba katmak gerek. 30 lira makas aralığı var. Fiyat düştükçe makas aralığı açılır, maceraya gerek yok. Makas aralığı 50 liraya çıkabilir. Ucuz alırlar ancak ucuz satmayacaklar." ifadelerine yer verdi. Gram altınla ilgili şimdiye kadar yaptığı değrlendirmeleri tutan Memiş, "Gram altın ve gram gümüş için ons tarafını takip edersiniz. Ons'lar nereye gramlar oraya. 1.788 altın, 19,80 gümüş. Destek ve dip seviyeler. Küresel ekonomi tıkandı. Kaçınılmaz son var." ifadeleri ile bir tweet daha attı. Haziran ayına dikkati çeken bir açıklamaya yer vveren Memiş, ''Haziran'a kadar dışarıda FED, içeride seçim var. Her iki süreç de stresli. Birikimden çok psikolojini yönelt. Yolunu kaybeden suçu yolda aramasın." ifadeleri ile tweet dizisini sonlandırdı. 

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Haberler