Hangi trafik cezaları silinecek?

Vergi borçları ve cezalara gelen yapılandırmanın ardından pek çok vatandaş trafik cezaları ile ilgili detayları merak etti.
Hangi trafik cezaları silinecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vergi borçları ve cezaların yapılandırılacağını açıklamış detaylar Kabine Toplantısı ardından belli olmuştu.Söz  konusu toplantının ardından trafik cezaları gündemde yer almaya devam ederken vatandaşlar, ''Trafik cezaları silinecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

TRAFİK CEZALARI SİLİNECEK Mİ?

 Vergi borçları ve cezalara yapılandırma geldi. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile netlik kazanan konuda ''Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısını konforlu hale getirdik. Bu sayede ölümlü trafik kazalarında son beş yılda yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış tüm tedbirlere rağmen kural ihlalleri sebebiyle sürücülerin ceza puanlarında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Bu hususta da vatandaşlarımızın gönlünü rahatlatmanın boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Düzenlemeyle sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü, yaralamalı kaza, drift dışındaki ihlallerden kaynaklı ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2.5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve geri alınan 10 bine yakın ehliyetin geri verilmesini sağlayacak düzenleme hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdildi. 

TRAFİK CEZALARI SİLİNDİ Mİ?

Borç yapılandırması kapsamında 2 bin liranın altında bulunan vergi ve cezalar silinecek. Yapılandırmanın detaylarında 31 Aralık 2022 tarihi öncesinde kesilen trafik cezalarının da silineceği bildirilirken trafik cezası toplamı 2 bin liranın altında olduğu takdirde bu borçların ödenmesine gerek kalmayacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, borç yapılandırmasına ilişkin kanun teklifinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, ''Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık tüm vergiler askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek. Hazırladığımız teklifte 31 aralık 2022'yi esas aldık.'' ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler