EYT promosyon tarihi belli mi, ne zaman ve kimlere verilecek?

EYT'nin Meclis'e gideceği tarihin açıklaması ile birlikte araştırmalar hızlandı. EYT'de promosyon tarihleri merak konusu oldu.
EYT promosyon tarihi belli mi, ne zaman ve kimlere verilecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen milyonlarca kişinin emekli olabilmesinin önü açılmıştı. Bu doğrultuda gelişmeleri takip eden EYT'lilere müjdeli haber bugün geldi. EYT düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gideceği tarih 30 Ocak Pazartesi 2023 olarak açıklandı. Gelişmelerin hızlanması ile 2,5 milyon kişi emeklilik hakkı elde ederken alacakları promosyonun tarihini araştırmaya başladı. 

EYT'LİLER PROMOSYONLARINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT promosyon haberleri büyük merakla araştırılmaya başladı. EYT maaşı almaya başlayacak olanlara verilecek olan EYT promosyonu hakkında merak edilenler artarken ilk maaşlarını mart ayında alacak olan EYT'lilerden ''EYT promosyonu ne zaman verilecek?'' sorusu gündeme taşındı. EYT düzenlemesinin hayata geçmesine ramak kalırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat  Bilgin, EYT'li vatandaşların ilk maaşlarını 1 Mart 2023 tarihinde alacaklarını söyledi. Ardından gündeme EYT promosyonu geldi. 2023 yılında hangi bankanın ne kadar EYT promosyonu verdiği araştırılırken Ekonomist Muhammet Bayram, merak edilenleri yanıtladı. 

EYT'DE PROMOSYON VAR MI? 

Ekonomist Muhammet Bayram, her emekli gibi EYT'lilerin de promosyon alıp almayacaklarını merak etmesi üzerine  ''Maaş promosyonu emekli maaş almaya hak kazanmakla beraber alınabiliyor. Emekli maaşı aylığı bağlanmasıyla beraber yani SGK sisteminde kişinin emekli olduğu gözükmesiyle birlikte vatandaşımız banka seçimi yapabiliyor. Bankaların bir promosyon yarışı içerisine gireceğinden bahsetmiştik.'' diyerek bir promosyon olacağının sinyalini verdi. 

BANKALAR NE KADAR EYT PROMOSYONU VERECEK?

Hangi bankanın ne kadar promosyon vereceğini merak eden EYT'liler için ''Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) liralaşma stratejisine uygun olarak bankalar Türk Lirası (TL) mevduatları daha fazla tutmak zorundalar. EYT’li vatandaşlarımız promosyon fiyatları alarak en yükseğini seçmelilerdir. Ortalama promosyonlar kamu bankalarında daha düşük olacak ama özel bankalarda 8 bin 500 ile 15 bin lira arasında bir promosyon olacaktır.'' diyen Ekonomist Bayram, promosyon tarihine ilişkin de ''EYT’li vatandaşlarımız şubatta kanun yasalaşır ve dilekçelerini verirlerse mart ayında ilk emekli ikramiyesinin alınmasıyla beraber emeklilik maaş promosyonlarını alabileceklerdir. Ancak bankalarla anlaşma yapmak zorunludur.'' açıklamasına yer verdi. 

İlgili Haberler