SGK Uşak İl Müdürü Öztürk EYT’liler için güncel bilgiler verdi

Milyonlarca vatandaşın emekli olması için Meclis'e sunulan EYT düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. SGK Uşak İl Müdürü de gelişmelerin ardından vatandaşı bilgilendirdi.
SGK Uşak İl Müdürü Öztürk EYT’liler için güncel bilgiler verdi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. 2 milyonu aşkın kişiye emekli olabilmenin önü açılırken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu TBMM'ye sunulan düzenlemenin ardından açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamanın ardından EYT'lier detayları merak ederken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü İbrahim Öztürk EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

SGK UŞAK İL MÜDÜRÜNDEN EYT AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'nun ''4 maddeden müteşekkil bir EYT'ye has yalın bir teklif oluşturduk iki madde esasa ilişkin. Özellikle EYT platformlarımız yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi. Birinci düzenlememiz bu konuda oldu. Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkına sahip. 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olan çalışanlar için geçerli olacak.'' açıklamasının ardından SGK Uşak İl Müdürü Öztürk, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. EYT yasa tasarısına göre emeklilik şartları belirlendiğini ve tasarının yasalaşması sırasında değişiklik olabileceğinin altını çizen SGK Uşak İl Müdürü Öztürk, ''İlk defa sigortalılık başlangıcı 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı çalışması bulunan veya askerlik borçlanması ile başlangıç tarihi geriye giderek bu tarih öncesine gelen kişiler için yaş şartı kaldırılarak Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’lu sigortalılarımızın erkekler için 9000, kadınlar için 7200 günü dolduranları, SSK olan sigortalıların aşağıdaki tablodan sigortalı başlangıç tarihlerine göre istenilen gün sayılarını doldurmak şartıyla, SSK üzerinden 3600 günden emekli olmak isteyenler kadın 58,erkek 60 BAĞ-KUR üzerinden 5400 gün üzerinden emekli olmak isteyenler için kadın 56 erkek 58 yaşını doldurmak şartıyla emekli olabileceklerdir.'' ifadelerine yer verdi. Paylaşımında bir de tabloya yer veren SGK Uşak İl Müdürü Öztürk, kadın ve erkek sigortalılra ilişkin şu görseli paylaştı;

İlgili Haberler