Dolar borcu olanlar dikkat! İslam Memiş Haziran ayında dolar kurunu açıklayarak uyardı

Doları olan olmayan ya da dolar borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren dolar yorumları gelmeye devam ediyor. Ünlü Ekonomist İslam Memiş dolar kurunun haziran ayında kritik seviyelere ulaşacağını açıklayarak uyardı.
Dolar borcu olanlar dikkat! İslam Memiş Haziran ayında dolar kurunu açıklayarak uyardı

Dolar borcu olanlar dikkat! İslam Memiş Haziran ayında dolar kurunu açıklayarak uyardı: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki depremden toplamda 11 il feci şekilde etkilendi. Bu durumun Türkiye ekonomisini ne yönde etkileyeceği konusunda açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar kurunun Haziran ayında geleceği seviyeleri açıklayarak dolar borcu olan vatandaşları uyardı. 

DOLAR HAZİRAN AYINDAN SONRA 24/25 TL BANDINA KADAR YÜKSELEBİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2022 yılının son çeyreğinde yapılan analiz raporlarında dolar kuru ile ilgili 2023 yılında bir öngörüsünün olduğunu söyleyerek içşel ve dışsal problemlerin olduğunu açıkladı. Bu ropar ve problemlerin birleştirilmesi sonucunda ise dolar kurunun 2023 Haziran ayından sonra 24/25 TL bandına kadar yükseleceği tahmininde bulundu. Dolar borcu olanlara bu yönde bir uyarıda bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin Türkiye için kaçınılmaz olduğunu söyleyen Memiş vatandaşlara bu konuda soğukkanlı olmalarını söyledi. 2022 yılında yapılan dolar kuru ile ilgili tahmin raporlarının hazırlanması sırasında tabi ki bu depreminin öngörülmediği ve bu yönde çalışmalar yapıldığını söyleyen Memiş konuşmalarına şöyle devam etti;

"Dolayısıyla yılın yarısından sonra Dolar/TL kuru 20 lira bandından yukarı yönlü kırılınca manipülatörler devreye girecek. 'Gördünüz mü ekonomi batıyor' yaygarası koparacaklar. Ama biz zaten bu beklentilerimizi 2022 yılının son çeyreğinde aktarmıştık." Bu manipülatörlere karşı halkın dikkatli olmasını söyleyen Memiş bu tuzaklara karşı soğukkanlı olunması gerektiğini vurguladı. 

İlgili Haberler