O banka açıklama yaptığı takvimler o tarihi gösterdiğinde dolar 36 lira olacak yatırım yapan kazanacak

Dünyanın önde gelen bankaları tarafından Türkiye'de yaz ayı itibariyle seçim sonrası dolar tahminleri yapılmaya başlandı.
O banka açıklama yaptığı takvimler o tarihi gösterdiğinde dolar 36 lira olacak yatırım yapan kazanacak

O banka açıklama yaptığı takvimler o tarihi gösterdiğinde dolar 36 lira olacak yatırım yapan kazanacak - Dünyanın önde gelen bankaları tarafından Türkiye'de yaz ayı itibariyle seçim sonrası dolar tahminleri yapılmaya başlandı. Uzmanlar tarafından yapılan son dakika açıklamalarında dolara ilişkin gelen bilgilerde doların yükseliş gösterebileceği belirtilen ünlü banka 1 doların 36 lira olacağını açıkladı. Milyonları şoka uğratan bu tahmin sonrasında da İngiliz Standard Chartered Bank tarafından da paylaşılacak dolar tahminleri de aktarıldı.

Dünya genelini geçtiğimiz yıllarda etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında yükselmeye başlayan ve geçen yıllarda da zirveye ulaşan enflasyon doğrultusunda doları tehdit etmeye devam ettikleri de belirtilerek kur farklarının da artmaya başlaması ile beraber vatandaşları zor durumda bıraktığına dikkat çekildi.

İŞTE RAPORDA PAYLAŞILAN DETAYLAR 

Ülke genelinde doların 36 lira olacağına dair de detaylar banka tarafından paylaşılırken raporda da şu ifadelere yer verildi:

“2022 yılında ortalaması yüzde 72 olan enflasyonun, 2023 yılında yüzde 50’lik bir ortalamaya sahip olacağını tahmin ediyor. Buna bağlı olarak da yaşam maliyeti krizi büyüme üzerinde bir baskı kuruyor. 2022 yılında yüzde 4,5 olan GSYH’nin, 2023 yılında yüzde 3’e gerilemesini bekliyoruz”

O TARİHTE 36 LİRA OLACAK

Bankanın açıkladığı raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda da mevcut politikalraın devam etmesi halinde dolar kurunun 36 liraya kadar çıkabileceği de seçim sonrasında Ortodoks politikalardan dönülmesi halinde ise 20 TL seviyelerinde kalacağına dikkat çekildi.

İlgili Haberler