İslam Memiş deprem bölgelerini ayağa kaldıracak o fırsatı açıkladı! Finans merkezine dönüşebilir

Finans analisti İslam Memiş, yaptığı piyasa değerlendirmelerinin yanı sıra deprem döneminde de fırsatçılık yapanlarla ilgili çok net konuşmuştu. Piyasalar değerlendiren Memiş, bu kez Hatay'ı ayaklandıracak bir fırsat kapısının aralandığını açıkladı.
İslam Memiş deprem bölgelerini ayağa kaldıracak o fırsatı açıkladı! Finans merkezine dönüşebilir

İslam Memiş deprem bölgelerini ayağa kaldıracak o fırsatı açıkladı! Finans merkezine dönüşebilir - Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin ardından 42 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan büyük yıkımda binlerce vatandaşımız evsiz kalırken işsizlik riski de kapıya dayandı. Yaşanan bu zor günler hakkında bir açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, depremlerin en çok etkileği illerden Hatay'ı ekonomik açıdan ayağa kaldırabilecek bir fırsata değindi. 

İSLAM MEMİŞ'TEN EZBER BOZAN DEĞERLENDİRME

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay'daki 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Depremin vurduğu 11 il büyük yara alırken en sert darbeyi Hatay'ın aldığı çeşitli programlarda dile getirildi.  Atatürk'ün şahsi meselem dediği  'Hatay' ilinde yaşanan maddi ve manevi zararın telafisinin yıllarca sürebileceğini açıklayan uzmanların yanı sıra İslam Memiş'ten ezber bozduran bir Hatay değerlendirmesi geldi. Uzman isim Memiş, Hatay'ı kısa sürede ayağa kaldıracak bir fırsatın kapıda olabileceğini aktardı. 

''OPEC ÜYESİ OLABİLİR''

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye'nin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) bir üyesi olabileceğini aktardı. Uzman Memiş, ''Yeraltı kaynakları zengin olan ülkemiz en son Gabar'daki petrol keşfiyle enerjide bağımsızlık politikasını güçlendirirken Türkiye'de üretilebilir petrol rezervi miktarı 600 milyon varile yükseldi. Adana'da, Mermer-1'de, Hançerli-5'te Demirkuyu-1'de keşfedilen petroller de cabası.'' ifadelerine yer verdi. ''OPEC'le arası iyi olan Türkiye bu kuruluşun yeni üyesi olabilir.'' diyen İslam Memiş, Hatay ilinin de OPEC'in finans merkezine dönüşebileceğini müjdeledi. Böyle bir durumda Türkiye'nin Ortadoğu'da paranın merkezi haline geleceğine değinen İslam Memiş, söz konusu fırsatın Hatay'ı ayağa kaldıracağına vurgu yaptı. 

Konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan Memiş, ''Türkiye’nin dış politikasına baktığımızda OPEC üyesi ülkelerle ilişkileri iyi. En son Çaycuma-1’de keşfedilen 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini ve Türkiye’nin en büyük doğal deposu unvanını alan BOTAŞ’a ait Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi’nin açıldığını da anımsatmak isterim. Tesis, günlük 75 milyon geri üretim kapasitesine sahip. Gaz fiyatının belirlendiği ülke Türkiye olacak. Ajandanıza not alabilirsiniz;

OPEC’in yeni üyesi Türkiye olabilir. OPEC’in (petrolün) finans merkezi HATAY olabilir. Tüm Ortadoğu’nun para merkezi Türkiye olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte deprem bölgesini ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bahçeli, ''Bu büyük felaket mucizelerle anlam kılınmış, içinde sır olan olay gibi geliyor bana'' ifadelerini kullandı. Bu açıklama teknik ya da bilimsel değil. Ajandanın SIRRI sanırım.'' diyerek yeni bir tartışma kapısını araladı. 

İlgili Haberler