Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih vererek uyardı!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Genel Seçimleri işaret ederek seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması durumunda doların ne durumda olacağını dair tahminlerde bulanarak uyardı.
Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih vererek uyardı!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih vererek uyardı: Dolar uzun zamandır 19 TL'nin altında yatay bir seyir izledi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yukarı yönlü bir hareket sergileyen dolar kuru Merkez Bankası tarafından gelen sıcak para müdahelesi sonrasında yeniden düşüşe geçti. 

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer ABD Merkez Bankası ve Avrupa Bankası'nın politikalarında vereceği kararların açık ve net ortada olduğunu söyleyerek dolar kurunda gerçekleşecek değişimin seçimlerden sonra olacağını aktardı.

Fed'in Mart ayında gerçekleştireceği toplantılarında 25 baz puanlık faiz artırımı yaparak toplamda 5,25 ile 5.50'lik faiz aralığa yükseleceğini söyleyen Geçer bu durumun Türkiye'deki dolar kurunu yukarı yönlü etkileyeceğini ifade etti. 

Buna rağmen dolar kurunda Genel Seçimlere kadar gözle görülür bir artış beklemediğini söyleyen Geçer seçimlerin ardından hükümeti kimin kuracağına göre değişecek olan dolar kurunun 36 TL'ye kadar bile çıkabileceğini söyledi. 

DOLAR 36 TL'Yİ GÖRÜRSE BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLMAZ

Yaptığı her yorum ile konuşulmayı başaran ünlü Ekonomist Selçuk Geçaer dolar kuru ile ilgili tarih vererek uyardı. Seçimleri işaret eden Geçer doların 36 TL civarına kadar çıkabileceğini ifade etti. Geçer dolar kuru ile ilgili şu ifadeleri kullanarak yatırımcıları uyardı;

 "Şu anda Türkiye'de reel sektörde 25 lirayı geçmiş bir dolar kuru var. İhracatçılar doların gerçekte yükselmesine karşın bu yükselişin tabelaya yansımamasından şikayetçiler.

AKP, her şeye rağmen seçimlere kadar doları baskılayacak. 

Bu nedenle ben, 14 Mayıs'a kadar dolardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

Seçimlerin vaktinde yapılması halinde ise, kimin kazanacağına göre dolar kurunun kaderi belli olacak. Mevcut ekonomik politikaların devam etmesi halinde ise, halihazırda 25 lira olan dolar kuru haziran ayında gerçek seviyesine yükselir. Yıl sonunda ise 36 liraları görmek benim için sürpriz olmaz." dedi. 

İlgili Haberler