Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! O illerde kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek sağlanacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Türkiye ve dünya ülkelerinden depremzedeler için yardım yağarken kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek sağlanacağı bildirildi.
Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! O illerde kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek sağlanacak

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! O illerde kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek sağlanacak - 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki depremde 10 ilde yıkım yaşandı. Depremin bilançosu her geçen saat artarken 10 ilde de 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere çeşitli desteklerin sunulacağını açıkladı ve bir bağış gecesi düzenlendi. 

DEPREMZEDELERE NAKDİ YARDIM VERİLECEK

Türkiye, yaşanan depremin ardından yaraları sarmak için tek yürek olmuşken yapılan nakdi yardımlar AFAD ve Türk Kızılay aracılığı ile depremzedelere ulaştırılacak. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzeler için öncelikle 10 bin liralık nakdi destek sağlayacaklarını açıkladı. Ardından 5 bin liralık taşınma desteği de vereceklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin liralık destek ödemesinin de hesaplara geçeceğini duyurdu. Tüm bu nakdi destek açıklamalarının ardından Deprem bölgesine kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacağı kaydedildi.

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞAYANLARA MADDİ DESTEK 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, depremin etkilediği 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanmasına karar verirken ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte yürürlüğe girecek ve depremzedeler söz konusu yardımlardan yararlanabilecek.
 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Kısa çalışma ödeneği; işyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması ya da durdurulması gibi süreçlerde, üç ayı aşmamak şartıyla sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama olarak bilinmektedir.

İlgili Haberler