Depremzedelere duyuruldu! Elektrik aboneliğinde o bedel alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 ilde yaşanan yıkımda bilanço ağırlaşıyor. Depremzedeler şehir değiştirmeye devam ederken elektrik abonelikleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Depremzedelere duyuruldu! Elektrik aboneliğinde o bedel alınmayacak!

Depremzedelere duyuruldu! Elektrik aboneliğinde o bedel alınmayacak! - 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa,  Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Elazığ'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Depremden etkilenen 10 ilde bulunan depremzedelerin elektrik abonelikleri için dikkati çeken bir karar alındı. 

DEPREMZEDELERDEN GÜVENCE BEDELİ ALINMAYACAK

Yaşanan yıkıcı depremin ardından farklı şehirlere yerleşmeye başlayan depremzelerden Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum illerine yerleşenler için yeni bir karar açıklandı. Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum illerine yerleşen depremzedelerden elektrik aboneliğinde güvence bedeli alınmayacağı açıklandı. Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş (YEPAŞ) tarafından alınan karar depremzedeler için duyurulurken firmanın Genel Müdürü Arif Akşam bir açıklama yaptı. YEPAŞ Genel Müdürü  Akşam yaptığı açıklamada, ''Depremzedelerin, AFAD tarafından ya da valiliklerin ilgili birimlerinden, kaymakamlıkların ilgili birimleri tarafından verilmiş olan belge ile ve bu belge dışında ekstra hiçbir belge talep etmeden ve 'güvence bedeli ödemesi' almadan işlemelerini en hızlı şekilde tamamlayıp sahada enerjinin bir an önce verilmesi için gerekli koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler