Bakan Kurum yıkılması gereken bina sayısında güncel rakamı açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem yaşanan bölgelerde çalışmalara devam ediyor. Yıkık, ağır hasarlı ve acil yıkılacak olan binalar için son durumu açıklayan Kurum 118 bin binanı bu durumda olduğunu söyledi.
Bakan Kurum yıkılması gereken bina sayısında güncel rakamı açıkladı!

Bakan Kurum yıkılması gereken bina sayısında güncel rakamı açıkladı!: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve Türkiye'nin 11 ilini feci şeklide etkileyen deprem sonrasında bölgelerdeki hasar tespit çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Deprem bölgelerinde gerçekleşen hasar tespit çalışmaları ile ilgili son durumu paylaşan Kurum 3 milyon 520 bin bağımsız bölümün incelenmesinin tamamlandığını söyleyerek 927 bin binadan 118 bin banada yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitinin yapıldığını açıkladı. Ayrıca yalnızca Gaziantep'te ise 16 bin binanın acil yıkılacak binalar olduğunu da bildirdi. 

118 BİN BİNA YIKIK ACİL YIKILACA AĞIR HASARLI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgelerinde 7 bin 328 uzman ile hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti; "3 milyon 520 bin bağımsız bölümün incelemesi tamamlanmıştır. 927 bin binadan, 118 bin binada yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. Gaziantep'te de 16 bin binanın acil yıkılacak bina olduğunu tespitini yaptık." şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum çalışmaların depremzedelerin güvenli konutlarına girene kadar devam edeceğini söyleyen Kurum hem Gaziantep'te hem de tüm Türkiye'deki arama kurtarma ekiplerine teşekkür ettiğini dile getirdi. Her birinin birer milli kahraman olduğunu söyleyerek arama kurtarma ekiplerininin hem AFAD hem UMKE hem askerler hem de madencilerin hakkının ödenmeyeceğinin söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

7/24, tüm vatandaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Zemin etütleri, mikro belgeleme dediğimiz çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.

Bugün çok önemli bir toplantı yaptık ve yarın da bilim adamlarımızla bir araya geleceğiz ve belirlediğimiz noktaları inceleyeceğiz.

Bu konut sürecini en hızlı ve güvenli şekilde tamamlayacağız. Gaziantep'te 4 bin 500 konteynerin bin tanesi tamamlandı, yarın itibariyle vatandaşlarımızı almaya başlıyoruz." dedi. 

İlgili Haberler