Altın alacaklar elini çabuk tutsun! Altın yatırımcısına kritik rakamı Rıza Gökay Tuğsavrol verdi

Altın yatırımcıları için piyasanın seyri önem taşırken uzmanlar her geçen gün yeni tahminlerini sıralıyor. Son olarak Rıza Gökay Tuğsavrol'dan kritik bir açıklama geldi.
Altın alacaklar elini çabuk tutsun! Altın yatırımcısına kritik rakamı Rıza Gökay Tuğsavrol verdi

Altın yatırımcıları altın fiyatları ile ilgili gelişmeleri takip ederken son dönemde yaşanan dalgalanma soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Piyasalar Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararını açıklaması ile piyasalar yeniden hareketlendi. 

ALTIN SERT YÜKSELDİ

Altın fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken rekor kıran gram altın fiyatı bugün açılışta tarihi zirveyi gördü. 2 Şubat Perşembe gününde açılışı bin 180 lira seviyelerinde yapan gram altınile beraber altın çeşitlerindeki fiyatlar da arttı. Altın fiyatları FED'in faiz artırım hamlesiyle farklı bir yöne kaydı. Altın fiyatları tarihi seviyeyi görürken Altın Piyasaları Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. 

UZMAN İSİMDEN YENİ RAKAM BEKLENTİSİ

Altın Piyasaları Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, gram atlındaki yükselişe ilişkin yaptığı değerlendirmede beklediği rakamları da paylaştı. Buna göre Altın Piyasaları Uzmanı Tuğsavrol, ''Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber ilerleyen günlerde mart, nisan aylarında, 1.350 ve 1.400 TL bandına ulaşabileceğini düşünüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte pek çok uzman da piyasaların FED'i güvercin bulmalarıyla altındaki yükselişin devam edebileceği aktarırken ''Ons altındaki her yükseliş gram altında yeni rekor yarattığı için onstaki alımların devam etmesiyle gram fiyatında yeni seviyeler görülebilir.'' görüşüne yer verdi. Piyasadaki altın fiyatları ise şu şekilde;

  • Gram altın 1.192 TL,
  • Çeyrek altın 1.939 TL,
  • Yarım altın 3.883 TL,
  • Tam altın 7.746 TL'den işlem görüyor.

İlgili Haberler