Gümüş ve altında fırsat alımı başladı! İslam Memiş rakam vererek uyardı

Altın yatırımcıları için piyasaları değerlendiren İslam Memiş'ten kritik açıklamalar peş peşe geldi. Memiş, yatırımcıyı altın ve gümüş alımı konusunda uyardı.
Gümüş ve altında fırsat alımı başladı! İslam Memiş rakam vererek uyardı

Gümüş ve altında fırsat alımı başladı! İslam Memiş rakam vererek uyardı - Amerika Merkez Bankası'nın (FED) açıkladığı faiz kararının ardından tarihi seviyey ulaşan gram altında yaşanan dalgalanma yatırımcının ilgisini çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaların seyrini değerlendirmeye devam ederken bu kez gümüş alımı konusuna da değindi.

İSLAM MEMİŞ'TEN KRİTİK YORUM

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın için yatırımcıları uyardı. Memiş, tarih ve zirve rakamı vererek bir gelişmeyi duyurarak gram altın, gram gümüş, dolar ve borsa için yeni öngörülerini paylaştı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını söyleyen Memiş, "Borsa İstanbul'da satışlar devam edecek mi, borsa yatırımcısı ne yapmalı? Altın ve gümüşte yükselişler sürecek mi? Kripto para piyasası yatırımcıları ne yapmalı? Bu soruların yanıtını vermeye çalışacağım" dedi. Memiş, ''Borsa tarafında, tüm videolarımda dikkat edin dedim. Borsa İstanbul günlük bazda 4479 puana kadar geriledi. Borsa neden düştü? Borsa tekrar yüzde 15 civarında değer kaybettiği için buradaki sosyal medya algısı da devreye girdi. Siyasi görüşünüzü bilemem ancak para piyasalarda siyasi görüş yok, teknik vardır. Paranın duygusallığı yoktur. Düşüşleri kötü gören değil de düşüşlerde para kazananlar daha çok oluyor. Borsanın iyi bir yatırım aracı olduğunu sık sık ifade ettim. Borsa Türkiye'de 2002 ve 2022 arasında yüzde 1703'lük getirisi ile en fazla getiri sağlayan araçlar içinde ikinciliği elinde tutuyor. Yüzde 6290 ile birincilikte gram altın var. Biz de hisseleri çeşitlendirip 6 ay bekleyeceğiz. Nakidin ve malın olması için sepet yapman lazım. Kulaktan dolma bu piyasaya giren, zengin olacağım hayaliyle buraya girenlerin isyan ettiğini gözlemliyoruz. Borsa İstanbul 2022'de yüzde 196 bir getiri sağladı. İnsanlar ciddi anlamda para kazandı.'' dedi.

''ELİNDE DOLAR BULUNAN BULUNAN GÜMÜŞ ALMAK İSTİYORSA BUNU FIRSATA ÇEVİRMELİ''

Değerlendirmelerine devam eden Memiş, ''FED, beklenti doğrultusunda bir faiz artırımı yaptı. Fed Başkanı Powell'ın açıklama yaptıktan sonra altın ve gümüşte sert yükselişler gördük. Altın onsu 1959 dolara kadar, gümüş onsu da 24.63 dolara kadar yükseldi. Gram altın TL serbest piyasalarda 1198'e kadar yükseldi. Gümüş gramı 15.33'lere kadar yükseldi ancak öğleden sonra bir geri çekilme gördük. Dolar endeksi 100,63 seviyesine kadar geri çekildi. Dolar uluslararası piyasalarda düşerken altın ve gümüş fiyatları yükseldi, pariteler de yükseldi. Şu anda 1.0956 seviyesinde. Bu dalgalanmalarla ilgili köşe yazımda ve diğer yerlerde uyarmıştım. Fed öncesi pozisyon almayın demiştim. Küçük yatırımcıları ters köşeye yatırdı sert fiyatlamalar. Altın onsu 1945 dolara kadar da geriledi. 1900'e kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. Gram tarafında da bu hakim. Bugün güzel bir gelişme oldu ancak. Altın gümüş rasyosu 80 seviyesinin altına sarktığı için gümüş yüzde 2 civarında değerlendi. Şu anda alton onsu 0.44 eksideyken, gümüş onsu yüzde 2 primli. Bu gümüş için önemli. Dolarla gümüş almak ucuz, altınla gümüş almak ucuz demiştim. Elinde altın olan, gümüş olmayan mutlaka bunu fırsata çevirmeli. Elinde dolar bulunan gümüş almak istiyorsa bunu fırsata çevirmeli. Altın tarafında da aynı şekilde, orta ve uzun vadede 1450, 1550 beklemeye devam ediyoruz. TL'de bekleyenler de düşüşlerde ilave yapabilir. Gram tarafında da ons tarafında da yukarı yönlü hareketleri yıl boyunca, özellikle hazirandan sonra olma ihtimali çok yüksek. Gümüş yatırımcısı bugün kazançlı bir fırsat yakaladı. Sterlin dolar da 1.24'e kadar yükseldi. Tekrar satıcılı ama. Euro dolar paritesinde 1.08 destek seviyesini görmeye devam edeceğiz. Yıllık bazda 1.12-1.15 seviyesi beklentimiz devam ediyor. Dolar endeksi 101 seviyesi üzerinde ataklar gerçekleştirdi. Değer kaybetmişti. Beklentim değişmedi, aynı. 105 seviyesine kadar yukarı yönlü ataklarını devam ettireceğini tahmin ediyorum. Altın gümüş fiyatlarındaki geri çekilmeler orta ve uzun vadeli yatırımcılar için de fırsat vermeye devam ediyor.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler