Google Haritalar yeni özellik ile navigasyonda çağ atlayacak

Günlük yaşamın bir parçası haline gelen navigasyon uygulamalarının en çok kullanılanı olan Google Haritalar için yeni bir özelliğin geleceği açıklandı. Bu yeni özellik ile Google Haritalar çok daha fazla kullanılacak.
Google Haritalar yeni özellik ile navigasyonda çağ atlayacak

Navigasyon uygulamaları günlük yaşamın olmazsa olmazı haline geldiler. Bir adresi bulmak isteyenlerin ilk başvurdukları yol olan navigasyon uygulamalarının en kapsamlısı ve en çok kullanılanı olan Google Haritalar hemen hemen her cihazda bulunuyor. Seyahat edenler, yemek yiyecekleri yerleri arayanlar, turistik yerleri görmek isteyenler, araçlarla kestirme yolları bulmak isteyenler Google Haritalar uygulamasına başvuruyorlar. Google Haritalar için yeni bir özelliğin daha gelmek üzere olduğu açıklandı.

YENİ ÖZELLİK TEST EDİLİYOR

Google Haritalar’da en çok karşılaşılan zorluk bazı büyük binalar veya alanların giriş yerlerini bulmak oluyor. Bu giriş yerlerini bulabilmek için bazen 1 saat bile kaybedildiği olabiliyor. Bu yeni özellik sayesinde bir binaya veya bir alana nereden girileceği bilgisi yer alıyor. Nokta atışı verilen bu bilgi ile direk giriş yapılabilecek yer kullanıcıya tarif edilecek.

Google Haritalar bu yeni özelliği şu anda tüm kullanıcılara aktif hale getirmedi. Test aşamasında olan bu özellik Google Pixel 7a için kullanılabiliyor. Test aşaması tamamlandıktan sonra tüm cihazlara gelecek olan bir güncelleme ile bu yeni özellik aktif olacak.

HEDEF SEÇİLİNCE GÖRÜLECEK

Google Haritalar sisteminde bu yeni özellik kafa karıştırıcı da olmayacak. Hedef seçilmeden giriş yerleri görülmeyecek. Hedef seçildiğinde ise Google Haritalar üzerinden bina olsun veya alan olsun girişler aktif olup görülebilecek.

Google Haritalar için yeni özellik daha geliştirmeye muhtaç durumda bulunuyor. Tüm harita için bu özellik şu anda kullanılamıyor. Sadece bazı konumlarda bu özellik test ediliyor. Test başarı ile sonuçlanırsa tüm haritada bu güncelleme yapılarak giriş yerleri aktif hale gelecek. Ayrıca tüm kullanıcılar da bu özelliği kullanmaya başlayabilecekler.