WhatsApp yeni özelliği duyurdu! Artık bu işlem yapılamayacak!

Dünyanın en yaygın anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni bir özelliğini daha devreye aldı. WhatsApp kullanıcılarının fotoğraflarının ekran görüntüsü alınamayacak.
WhatsApp yeni özelliği duyurdu! Artık bu işlem yapılamayacak!

Dünyada anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en yaygın olanı WhatsApp ile alakalı olarak yeni özellikler devreye alınmaya devam ediyor. Hemen hemen her telefonda olan bu popüler uygulamada yeni gizlilik özellikleri aktif olmaya başladı. Çok gelişmiş bir teknik donanımı olan WhatsApp için yeni özellikler kullanıcılara sunuldukça platform çok farklı bir hale geliyor.

YENİ ÖZELLİK GELDİ!

WhatsApp için gelen son özellik gizlilik ilkeleri ile alakalı oldu. Şu anda sadece Android için yayınlanan yeni özellik kullanılmaya başlandı. Buna göre WhatsApp kullanıcılarının profil fotoğraflarının ekran görüntüsünün diğer kullanıcılar tarafından alınması engelleniyor. Eğer kullanıcı ekran görüntüsü almaya çalışırsa ekranın alt kısmında uygulamada uygulanan kısıtlamalardan dolayı ekran görüntüsünün alınamadığına dair bir bildirim çıkıyor.

WhatsApp gizlilik özellikleri kapsamında bundan 5 yıl kadar önce kullanıcıların başkalarının profil fotoğraflarını kaydetmelerini engellemişti. Bu özellik oldukça beğenilmiş ve güvenli olarak görülmüştü. Şimdi bu özellik bir adım daha öteye taşınmış oldu. Kullanıcıların fotoğrafları kaydedilemediği gibi ekran görüntüsü de alınamayacak.

WhatsApp getirmiş olduğu yeni özellik ile kullanıcılarını kötü niyetli kişilere karşı korumaya alıyor. Bu çerçevede kullanıcıların fotoğrafları ile dolandırıcılık, sahtecilik, taklit, taciz amaçları ile kullanım yapılması önlenmiş oluyor.

IOS SIRADA

WhatsApp yeni gizlilik özelliğini sadece şu anda Android cihazlar için kullanıma sundu. IOS için de kısa bir süre içerisinde aynı özelliğin aktif edilmesi bekleniyor. Bunun yanında WhatsApp için yeni özellikler de sürekli olarak devreye sokuluyor. Bu yeni özelliklere dair test çalışmaları aralıksız olarak devam ettiriliyor.