Chorme dev yenilikle güncelleniyor! Her siteye uygulama imkanı geliyor!

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Google Chorme için dev bir yenilik yapılıyor. Test aşamasında olan bu yenilik ilk güncelleme ile kullanılmaya başlanacak.
Chorme dev yenilikle güncelleniyor! Her siteye uygulama imkanı geliyor!

Google Chorme tarafından dev bir adım atılmaya hazırlanılıyor. Yeni bir güncelleme ile çok özel bir imkan kullanıcılara sunulacak. Kullanıcılar istedikleri internet sitesinin masaüstü uygulamasını Chorme tabanlı olarak kurabilecekler. İnternet siteleri için de kullanıcılar için de oldukça ilginç bir deneyim olacak bu özellik şu anda test aşamasında bulunuyor.

İNTERNET SİTELERİ MASAÜSTÜ UYGULAMA OLACAK

Chorme için gelecek aylarda yeni bir güncelleme yayınlanacak. İnternet siteleri bu yeniliğe destek vermeseler dahi ayrım yapılmaksızın masaüstü uygulaması haline dönüşebilecekler. İnternet siteleri bu hizmeti elde edebilmek için uygulamalar için çok ciddi rakamlar harcıyorlar. Chorme sunacağı bu yenilik ile internet sitelerinin bu masraflarını da sıfırlayacak. Üstelik kurulacak olan masaüstü uygulaması bildirim desteği de verecek. Sistem Progressive Web Apps (pWas) temeli i,le oluşturuluyor.

TEST EDİLİYOR

Chorme bu yeni özelliği Canary 124 sürümü ile test ediyor. Bu sürüme sahip kullanıcılar sistemi kullanabiliyorlar. Sadece bir seçeneği aktif ederek özellik çalıştırılıyor. Yeni özelliği kullananların deneyimleri şu ana kadar gayet olumlu olduğu bildirilirken bu yeni özellik tüm Chorme kullanıcıları için ilk güncelleme ile aktif olacak.

ARAMA HEDEFLİ GÜNCELLEME YAPILMIŞTI

Google Chorme için yapılan son güncellemede arama odaklı yeni özellikler sisteme eklenmişti. Kullanıcıların önüne çıkan arama sonuçları geçmiş aramalarından derlenen bilgiler ile şekilleniyordu. Kullanıcılar henüz arama yapmadan karşılarına bazı öneriler çıkarılıyor. Diğer kişilerin yapmış oldukları popüler aramalar da sistemde kullanılıyor. Tamamen özelleştirilen arama deneyimi ile beraber Google Chorme kullanıcıları çok farklı bir deneyim sunmuş ve bu yenilik başarılı bulunmuştu. Şimdi ise yeni bir güncellemenin gelmesi bekleniyor.