SON DAKİKA 135 milyon GSM numarası isim ve soyisim verileri DARKWEB'de! Bilgileriniz çalınmış olabilir

Milyonlarca kişiye son dakika kötü haber geldi. Cep telefonu numaraları isim ve soyisim verilerinin çalındığı ortaya çıktı. Kişisel veriler internette yayımlandı.
SON DAKİKA 135 milyon GSM numarası isim ve soyisim verileri DARKWEB'de! Bilgileriniz çalınmış olabilir

SON DAKİKA 135 milyon GSM numarası isim ve soyisim verileri DARKWEB'de! Bilgileriniz çalınmış olabilir - Türkiye'de son dönemde sıklıkla tartışma konusu olan kişisel verilerin gizliliği ve korunması konusunda yeni bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

Daha öncede e-Devlet bilgilerinin çalındığı yönünde açıklamada bulunan ve büyük yankı uyandıran gazeteci İbrahim Haskaloğlu yeni bir iddiada bulundu. Haskoloğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında 135 milyon Türk'e ait GSM hat bilgisi, telefon numarası ile isim ve soy ismin karanlık ağda paylaşıldığını iddia etti.

CEP TELEFONU HAT BİLGİLERİ ÇALINDI MI?

Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında kişinin izni ve onayı olmadığı takdirde cep telefonu numarası ve isminin paylaşılması kesinlikle yasaklanırken pek çok tanınmayan numaralardan gelen SMS'ler tartışma konusu olmuştu. Özellikle de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde cep telefonlarına gelen aday mesajları, kampanya ve tanıtım SMS'leri tepki çekerken konu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı.

cep-telefonu.jpg

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında "Türklere ait 135 Milyon GSM numarası, isim ve soyisim verileri darkweb'de paylaşıldı. Beni dava edeceğiniz kadar şunlarla uğraşsaydınız belki bu kadar yayılmazdı. Paylaşılanlarda 3 ay önce aldığım hattın verisi de bulunuyor" diyerek daha yeni aldığı hattın ile verilerinin kara ağa sızdırıldığını iddia etti.

Söz konusu haber sosyal medyada kısa sürede büyük yankı uyandırırken gazetece Haskoloğlu'nun paylaşımının altına yapılan çok sayıda yorumda son dönemde tanınmayan numalardan gelen SMS'lerde şikayetlerin arttığı görüldü.