Fenerbahçe ligden mi çekiliyor? Başkan Ali Koç'tan açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yaptığı açıklama ile ligden çekilme kararı alabileceklerini duyurdu. Fenerbahçe ligden mi çekiliyor? Fenerbahçe küme düşecek mi?
Fenerbahçe ligden mi çekiliyor? Başkan Ali Koç'tan açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dün akşam oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylarla alakalı olarak bir basın toplantısı düzenleyerek sessizliğini bozdu. Yaşananlara tepki gösteren Ali Koç her türlü radikal kararı almaya hazır olduklarını açıkladı. Yaşananlara tepki gösteren Ali Koç ligden çekilmenin de gündemlerinde olduğunu bildirdi.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL KARARI!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu bugün bir toplantı yaparak Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulu’nun gündeminin, “17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi” olduğu açıklandı.

2 NİSAN'DA GENEL KURUL

Fenerbahçe 2 Nisan’da Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Eğer yeterli çoğunluk sağlanmazsa bu Genel kurul bir hafta sonra yapılacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulüp delegelerine seslenerek ilk toplantıda çoğunluğun sağlanarak karar alınmasını istedi.

Ali Koç bu arada Külüpler Birliği Başkanlığı görevinden de istifa etti. Yaşananlar karşısında tepki gösteren Ali Koç meselesinin Trabzonspor yönetimi ile alakalı olmadığını ve kendilerini çok iyi misafir ettiklerini söyledi. İki camiayı birilerinin karşı karşıya getirmek istediklerini söyleyen Ali Koç yetkilerden gerekenleri yapmalarını istedi.

FENERBAHÇE KÜME Mİ DÜŞECEK?

Fenerbahçe şu anda ligden çekilme gibi herhangi bir karar almadı. Ligden çekilme kararı almak Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun görev alanında bulunmuyor. Bu karar sadece Fenerbahçe Genel Kurulu tarafından verilebilir. Bu meselenin bir başka yönü de borsa tarafı oluyor. Borsa İstanbul’da işlem göre Fenerbahçe için ligden çekilme kararı alınması yatırımcıların büyük zararlarına neden olabileceği için böyle bir karar alınmasına pek ihtimal verilmiyor. Otoriteler Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un rest çekmek için böyle bir açıklama yaptığı şeklinde değerlendirme yapıyorlar.