Emekli zammında yeni formül! 7.002 TL kararı kulislere düştü!

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zamda yeni bir formül üzerine çalışıldığı aktarıldı. Bu yeni formül ile düşük maaş alan emeklilerin gelirleri asgari ücrete tamamlanacak.
Emekli zammında yeni formül! 7.002 TL kararı kulislere düştü!

Emeklilerin maaşlarına zam taleplerin her geçen gün artarken kulislerde hükümetin üzerinde çalıştığı formül yer almaya başladı. Bu formül çerçevesinde düşük maaş alan emeklilere pozitif ayrımcılık yapılacak. Bu şekilde emeklilerin gelirleri yükseltilecek. En düşük emekli maaşı olan 10.000 TL sorunu da bu şekilde aşılacak. Konuya dair yasal düzenleme için ise hazırlıkların başladığı bildirildi.

EMEKLİLERE EK GELİR VERİLECEK!

Emeklilerin maaşlarına herhangi bir zam yapılması planlanmıyor. Bunun yerine telafi edici ek gelirler verilmeye başlanacak. Bunun da şartları olacak. Emeklilerin bu ek gelirlerden yararlanmaları için şartlar da belirlendi. Öncelikle emeklinin herhangi bir ek gelirinin olmadığı belgelenecek. Bunun ardından da kirada oturduğunu ispat edecek. Bu iki şartı yerine getiren emekli vatandaş emekli maaşını aldığı gibi ek gelirleri de alacak.

ASGARİ ÜCRETE TAMAMLANACAK!

Asgari ücretin altında maaş alan milyonlarca emekliye bu destekler sağlanacak. 10.000 TL maaş alan bir emekliye verilecek olan ek destekler ile geliri 17.002 TL’ye yükseltilecek. Bu formül ile her eve an az bir asgari ücretin girmesi sağlanacak. Bu formülün devreye girmesi durumunda 10.000 TL emekli maaşı alan yaklaşık 5 milyon emekliye ek gelir olarak da 7.002 TL ayrı bir ödeme yapılacak. Bu ödeme emeklilere aylık olarak verilecek ve bu ek gelir doğalgaz, elektrik, su, gıda harcamalarında kullanılabilecek.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA DAHA YÜKSEK ÖDEME!

Dul ve yetim maaşı alanların aylık gelirleri en düşük emekli maaşının çok altında kalıyor. Bu kişilerin de ek gelirleri yoksa ve kirada oturuyorsa alacakları destek ile gelirleri 17.002 TL’ye yükseltilecek. Bu aradaki farkı devlet sosyal yardım kapsamında ödeyecek. Emekli Kart uygulaması ile paralar vatandaşların hesaplarına aktarılacak.

Emekliler için yapılacak olan bu yasal düzenlemenin hazırlıklarının başladığı kulislere yansıdı. Nisan ayında yasal düzenleme yapılmasının ardından emeklilere ödemeleri hemen yapılmaya başlanacak. Bu yöntemle düşük emekli maaşı alanlar için bu düşük maaşlar sorun olmaktan çıkarılacak.