Hyundai i10'un sıfırı 465.000 TL! Özel fiyatlı satışlar patladı!

Sıfır kilometre otomobil satın alma planı yapanlar ÖTV muafiyet hakkı ile oldukça düşük maliyetlerde araç sahibi olabiliyorlar. Hyundai i10 için açıklanan ÖTV’siz fiyat ucuz araba arayanların akıllarını başlarından almaya yetti.
Hyundai i10'un sıfırı 465.000 TL! Özel fiyatlı satışlar patladı!

Sıfır kilometre otomobiller için firmalar yeni zamlar ile maliyetleri yükseltmeye devam ediyorlar. Sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyenler yeni fiyatları araştırırken yüksek fiyatlara karşın ÖTV’siz satışlara da büyük bir ilgi oluşuyor. ÖTV ödemeden sıfır kilometre araç sahibi olacaklar için yeni fiyatlar belli olurken bu şekilde kimlerin araç alabilecekleri ise merak uyandırıyor.

ÖTV’SİZ OTOMOBİL ALMANIN YOLU!

ÖTV normal koşullarda otomobil satışları ile devletin elde ettiği en önemli gelir kaynağıdır. ÖTV ile otomobilden toplanan gelir devreden çıkarıldığında devlet bütçesi ciddi bir sıkıntı içerisinde kalabiliyor. Bundan dolayı oldukça önemli olan otomobilde ÖTV meselesi kolay kolay devletin vazgeçebileceği bir şey değildir.

ÖTV ödemeden sıfır kilometre otomobil satın alabilmek için ise çok özel şartların yerine geliyor olması gerekir. Öncelikle devlet bu imkanı yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara veriyor. Bu kişilerin otomobil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma hakları bulunuyor. Ayrıca ailelerinde bu engel oranına sahip olan kişiler de ÖTV ödemeden o aile bireyleri için bu araçları alabiliyorlar.

BU KURALLARA DİKKAT!

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alanlar bazı kurallara uymak durumundalar. Bir defa bu araçlar çok büyük bir fiyat avantajı ile satın alınıyorlar. Ancak araçların 5 yıl boyunca satılmaması gerekiyor. Araçların 5 yıl içerisinde satışlarında herhangi bir engel bulunmuyor ama eğer satış gerçekleşirse devlet muaf olunan ÖTV’yi geri istediği için bu satışlar pek tercih edilmiyor. Bunun yanında bir kişi ÖTV’siz bir otomobil almışsa bu hakkı 5 yıl boyunca bir daha kullanamıyor.

HYUNDAİ i10 ÖTV’SİZ FİYAT!

Hyundai i10 için firma yeni fiyat açıklaması yaptı. Bu otomobil şu anda liste fiyatından 835.000 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar ise bu aracı 465.000 TL ödeyerek satın alabiliyorlar. Üstelik kredi desteği kullanıldığında 2024 model Hyundai i10 satın almak oldukça basit bir hale geliyor. Açıklanan ÖTV’siz fiyat aynı zamanda en ucuz fiyatla sıfır otomobil almanın yolu oluyor.