Salih Kılınç

Salih Kılınç

Müjdeler var Uşak’ımın toprağına taşına , ama biten bir tesis yok

Geçtiğimiz hafta, Öğretmenler Günü, Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve Gençlik Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Uşak ziyareti derken oldukça hareketli bir hafta yaşadık.
Ben Sayın Bakan’ın Uşak ziyareti ile ilgili kafama takılan birkaç konuyu sizlerle paylaşmak isterim. Sayın Kasapoğlu, Uşak Belediyesi tarafından Uşak Merkez’de bulunan Kalfa Korusu’nda 123 bin metrekarelik alana yapılacak olan Çocuk Kent Merkezi’nin temel atma programına katıldı.

Temel atma sırasında, bol bol Uşak’ın sportif başarılarını övdü ve bakanlığının desteklerinden bahsetti. Sayın Bakan konuşurken, Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın tarafından organize edildiğine inandığım bir grup genç sık sık, “”Stat isteriz” diye bağırdı.

Sayın Bakan da gençlerin sanırım üçüncü kez bağırması üzerine, Uşak’a yeni bir stat sözü verdi. Sayın Bakanın sözü üzerine, Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ın alkışlarken duydukları mutluluk aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi yüzlerinden net bir şekilde okunuyordu.

Özellikle 50 yaş üzerindeki Uşaklıların unutulmaz anılara sahip olduğu ve benden bile yaşlı olan Uşak Bir Eylül Stadı çoktan ömrünü doldurmuş, aşigoların tabiri ile birçok ilçe stadından bile kötü durumda mezbelelik bir alan haline gelmişti. Uşak’a maça gelen rakip takım oyuncu ve yöneticilerinden, hakemlerden ve taraftarlardan bu sahada maç oynattığımız için utanır hale gelmiştik. Uşak’a yeni bir stat olmazsa olmazdı.

Peki, Sayın Bakan’ın söz verdiği yeni stat ne zaman yapılacak? Sanırım, 30 ya da 31 Şubat’ta. Uşakspor ilk maçını yeni stadında bu tarihlerden birinde oynar.

“İyi de Salih Ağabey Şubat ayı 28, bilemedin 4 yılda bir 29 gün çeker. Sen 30-31 Şubat’ı nerden buldun?” dediğinizi duyar gibiyim. Tamam, işte Şubat ayı ne zaman 30 ya da 31 gün olursa, yeni Uşak Stadı da o gün faaliyete geçer.

“Neden?” derseniz, bir kere geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 yılı bütçesi TBMM’de Gençlik ve Spor Bakanlığı: 66 milyar 544 milyon TL olarak kabul edildi. Yani, 2023 yılı bütçesinde Uşak’a yeni bir stadyum için ayrılan bir ödenek yok. Belki gelecek yıl Kasım ayında 2024 yılı bakanlık bütçesi hazırlanırken Uşak stadı için bir ödenek ayrılabilir.

Ayrılırsa yapılır mı? Hiç aklım yatmıyor.

Uşak’ta yıllardır çevre yolu yapılmıyor

Millet Bahçesi yapılmıyor.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi asansörleri bir türlü yapılmıyor

Şehirlerarası karayolları bir türlü tamamlanamıyor. Bu liste böyle uzayıp gidiyor.

Yani Can Okurlar!

Demem o ki;

Her nedense Uşak’a gelince para birden bitiveriyor. Onun içinde yukarıda saydığım projeler ya yarım kalıyor. Ya da hiç başlamadan bitiyor. Onun için; “Yeni Uşak Stadı 30 -31 Şubat’ta biter” derken hiç de haksız değilim.

İnşallah ben yanılırım da yeni stadımız 30 -31 Şubatlara kalmaz. Bir an önce yapılır.

Hiç olmazsa şu hastanenin asansörlerini yapın

Gençlik Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Pazar günü gerçekleştirdiği Uşak ziyareti sırasında AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Dr. İsmail Güneş ile ayaküstü iki kelam etme fırsatı buldum.

Konumuz; hali ile Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Burada özellikle asansörlerin çalışmaması oldu. Geçtiğimiz hafta bozulan asansörler yüzünden ameliyata girecek hastalar ve hasta yakınları büyük sıkıntı yaşamıştı.

Sayın Güneş, geçtiğimiz hafta hastane yönetiminde bir kan değişikliği yaşandığını ve yeni bir başhekim (Doç. Dr. İsmail Kaya) ve yeni bir yönetimin atandığına işaret ederek asansörlerin en kısa zamanda yenileceğini söyledi.

Burada şunu belirtmeden geçmeyeceğim. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan büyük sıkıntıların çözülmesi konusunda AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş, Sağlık Bakanlığı ile sürekli iletişim halinde. Sorun çözülüyor ya da çözülmüyor. Ancak, Sayın Güneş sürekli sorunun çözülmesi için gece gündüz büyük çaba gösteriyor. Zaman zaman bu konularda haksız ithamlara uğrasa da Sayın Vekil gayret içerisinde.

Uşak’a ve Uşaklıya yakışmadı

Geçtiğimiz hafta içerisinde, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında ilimizde de çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmişti. Yürüyüş etkinliğinde konuşan Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün; “Uşaklılar kadına şiddet uygulama konusunda çok duyarlı. Uşak, kadına değer verdiğini gösteren bir il. Bu konuda tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Kadın ve erkek bir almanın yarısı gibidir. Kadına fiziksel ayırım dışında bir ayırım yapmamıza gerek yok. Gerçekten kadına el kalkamaz. Erkeğin yaptığı her işi kadında yapar” diyerek kadına şiddet uygulamayan Uşaklıları övmüştü.

Aynı gün akşam saatlerinde Uşak Tekstil OSB’ye giden iki kadın ve bir erkekten oluşan Uşak Çevre Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü ekibi, burada bazı eksiklikler gördüğü bir tekstil fabrikası hakkında tutanak tutmak isterken fabrika sahibi tarafından saldırıya uğramış, bir kadın memur başından yaralanarak rapor almıştı.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde” bir kadına saldırmak ve yaralamak Uşak’a ve Uşaklıya hiç yakışmadı.

Yine 25 Kasım aynı gün Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde temizlik görevlisi Nuri Duymaz’ın hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildiği haberi yayınlandı.

Ne olursa olsun. Şiddet, Uşak ve iki gözümün çiçeği Uşaklıya hiç yakışmayan bir kavram. Haklı olmak, şiddette başvurmayı gerektirmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Kılınç Arşivi