Salih Kılınç

Salih Kılınç

2019 Yılında Uşak’ta Neler Olmadı!

Eskiden hem ulusal basın hem de yerel basın yılbaşının ilk günlerinde; “Dünyamızda neler oldu?” , “Ülkemizde neler oldu?”, “İlimizde neler oldu” gibi geçen yılın bir değerlendirmesini yaparlardı.

Bu yazıyı kaleme alırken düşündüm düşündüm. “Uşak’ta 2019 yılında neler oldu?” yerine nelerin olmadığını yazmaya karar verdim.

  • Uşak’ın trafiğini rahatlatmak için Ankara-İzmir Karayolunu dışarı alarak trafiği rahatlatacak tapu tapu 29 kilometrelik yeni çevre yolu 2009 yılından bu yana bir türlü yapılamadı. O tarihten bu yana Türkiye’de 2 Cumhurbaşkanı değişti. Devlet sistemi değişti. 3 Başbakan değişti. Ana muhalefet partisi lideri değişti. Uşakta 6 vali, 3 belediye başkanı, 7 milletvekili değişti. Yol yapılamadı. Bir de hızlı tren yolu var yapılmadık.

  • Uşak – Denizli, Uşak – Gediz karayolları sayamadım kaç yıl oldu başlayalı bir türlü bitmedi. Şehir içi trafik temelli Arap saçına dönerken, otopark sorunu hala çözülemedi.

  • Bir çok köy ve mahallesinde kanalizasyon, su, yol gibi alt yapı çalışmaları 2019 yılında da çözülmediği için temel ihtiyaçlarını fosseptik çukuru kazmak gibi en son 17. ve 18. yüzyıllardaki yöntemlerle çözülüyor.

  • Uşak, 2019 yılında da kuzeyden Gediz Nehri, güneyden Dokuzsele çayı vasıtası ile sanayi atıkları ve evsel atıklarını suya bırakarak Ege Bölgesini iki koldan kirleten il olmaya devam etti. Ciddi bir çalışma olmadığı için 2020- 21, 22… gibi yıllarca kirletmeye de devam edecek.

  • Bizi yani Uşak halkını adamdan saymayan kurum, kuruluş ve özel şirketler, sokaklarımızı canı nasıl isterse kazıp uyarı dahi yapmadan günlerce sokağa çıkmamızı engellemeye 2019 yılında da devam etti.

  • Geri dönüşüm konusunda lider il olma sevdasına sokakları çöplüğe çevirmeyi başardık. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen sığınmacı gariplerin üç tekerli patpatları ile çöpten kağıt toplarken konteynırlardaki çöpleri sokaklara saçması kenti kokudan geçilmez hale getirmeye 2019 yılında da devam etti.

  • Eskiden sabah ezanlarında sıra alır, SSK ya da devlet hastanesinde akşam ezanına kadar mutlaka gerekli sağlık hizmetini alırdık. 2013 yılında hizmete giren yeni devlet hastanesinde ise MR, tomografi, röntgen gibi hizmetleri alabilmek için en az üç hafta ile üç ay arasında beklemeye 2019 yılında da devam ettik.

  • Sanırım 2020 yılında “Türkiye’nin en pahalı suyunu içen il” şerefine nail olacağız.

  • En pahalı kent içi ulaşımdan yararlanmaya 2019 yılında da devam ettik.

  • Türkiye’de en az işsizlik olan iller arasında gösterilen Uşak’ta 2019 yılında da Vali Hanım tarafından düzenlenen halk günlerinde halkın en çok dile getirdiği talep iş olmaya devam etti.

  • Geçtiğimiz hafta FETÖ /PDY’den Türkiye de ilk kez Uşak’ta açılan davada yargılanan ve iki buçuk yıl hapis yatan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve tüm mal varlığına kayyum atanan Uşak Belediye Başkanı Mimar Ali Erdoğan, eşi Aysun Hanım ve yardımcısı Ömer Oktay Akarca beraat etti. Demek ki 2019 yılında da adaletin terazisi doğru tartmamış.

Peki, bu işler 2020 yılında da çözüme kavuşur mu?

Kavuşmaz can Uşaklım:

“Neden?” dersen:

Valisi ile milletvekilinin, belediye başkanın kavgalı olduğu, aynı kadre fotoğraf bile çektirmedikleri, kişisel egolarının ön plana çıktığı bir ile hizmet etmek içi elin oğlu niçin uğraşsın?

Valisi, belediye başkanı, milletvekili, işadamı, sanayicisi bir araya gelip “Uşak için şunu istiyoruz. Bu yol yapılmalı. Biz halkın yüzüne bakamıyoruz” demedikten sonra yarım kalan yatırımların 3023 yılında yine bitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Kılınç Arşivi