Yüz yüze eğitim Uşak’ta kiraları uçurdu

Bu eğitim ve öğretim yılında yüz yüze eğitime geçilecek olması ve Uşak Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerin ev arayışı, Uşak’ta kira fiyatlarının aşırı yükselmesine neden oldu.
Yüz yüze eğitim Uşak’ta kiraları uçurdu

Uşak İnşaatçılar Esnaf Odası ve Uşak Emlakçılar Derneği Başkanı Önder Candoğan, kiralık eve olan talebin kira fiyatlarını yükselttiğini, en küçük ve bakımsız 1+ 1 aparatların kira fiyatlarının bile bin 100 – bin 200 TL’den başladığını belirterek önümüzdeki haftadan itibaren Uşak’ta kiralık ev bulunmayabileceğine dikkat çekti.

Üniversitelerin ve okulların yüz yüze eğitime başlayacağının duyurulmasının ardından, pandemi sürecini ailelerinin yanında geçiren öğrenciler de eğitim gördükleri kentlere dönmeye başladı.

Öğrencilerin geri dönüşü ile birlikte ilimiz Uşak’ta kiralık ev piyasası da hareketlendi. Yaklaşık 30 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversiteye ev sahipliği yapan kentte, öğrencilerin talebiyle birlikte kiralık ev sıkıntısı baş gösterdi.

En küçük 1+1 daireler bile bin 100 – bin 200 TL arasında  müşteri buluyor. Fahiş kira fiyatları sadece öğrencileri değil, kiralık ev arayan aileleri de olumsuz etkiliyor. Normal bir ailenin duracağı evler de bin 500 – 2 bin 500 TL arasında değişiyor.

Özellikle Uşak Üniversitesinin bulunduğu merkez ilçede kiralık evlerin yok denecek kadar az olduğunu belirten Uşak İnşaatçılar Esnaf Odası ve Uşak Emlakçılar Derneği Başkanı Önder Candoğan, “Bu sorun, sadece ilimizde değil, Türkiye genelinde yaşanıyor. Kiralık evlere olan aşırı talep, ev sahiplerinin kira fiyatlarını yükseltmesine neden oluyor.

Benim tahminlerime göre, önümüzdeki haftadan itibaren kiralık ev de bulunmayacak. Uşak’ta ev sayısı da çok. Ama okulların yüz yüze eğitime geçmesi ve üniversitemizin açılması kiralık ev taleplerinde aşırı yoğunluk yaşanmasına neden oldu” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler