2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bugün Başladı

Yeni eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. Haftada beş gün yüz yüze eğitim için okullarda tüm hazırlıklar tamamlandı.
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bugün Başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak genelinde de 2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim yılı başladı

İlimizde 277 okulda 62 bin 300 öğrenci ve 5 bin 241 öğretmen, 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitim görecek.

Yeni eğitim ve öğretim yılı koronavirüs tedbirleri çerçevesinde başladı.

Okullarda ve servislerde hijyen tedbirlerinden taviz verilmeyecek. Yaklaşık 58 bin okula maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyacı için 650 milyon lira ödenek gönderildi. 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Okullardaki ortak alanlara el antiseptikleri konuldu. Maske ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığı temin edecek. Maske atık kutuları günlük boşaltılacak. Okulun rutin temizliği sıklaştırılacak.

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, okullarda TSE standartlarında hijyen sağlanması için kurduğu 7 kişilik ekip ile ilimizdeki tüm okulların hijyene yönünden temizliğini denetletti ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlandığını geçen hafta açıklamıştı.

Şahin’in açıklamalarına göre; tüm okullarda dezenfektan ve ücretsiz dağıtılmak üzere maske dağıtılması için gerekli önlemler alındı. İl genelinde tüm sınıflarda belirlenen kriterlere göre öğrencinin eğitim görmesi için tüm çalışmalar tamamlandı. Kent merkezinde birkaç okulda öğrenci sayısı fazla olan birkaç sınıfında mesafeyi koruyacak şekilde daha büyük salonlarda ders görmesi ve salonun havalandırılacak şekilde olması için gerekli tedbirler alındı.

ŞAHİN ÇALIŞMALARDAN VE ALINAN TEDBİRLERDEN MEMNUN

İl Millî Eğitim Müdürü Bülent Şahin okullarda bugün eğitim öğretime başlanacağını ifade etti.

il Müdürü Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Okullarımız salgın sürecinde, sağlık açısından gerekli tüm önlemleri almış bir şekilde öğretmen ve öğrencilerini bekliyor. Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından salgına karşı alınacak tedbirler kapsamında okul girişlerinde bir temiz maske kutusu, atık maske kutusu ve dezenfektan aparatları standart hale getirildi. Bununla birlikte geçen yıl 'Okulum Temiz Belgesi' alan eğitim kurumlarımızda bu yıl titiz bir şekilde sürdürdüğümüz 'Okulum Temiz Belge Yenileme Programı' çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Okullarımızın temizliği önceliklerimizin en başındadır. Bu belgeler okullarımızın güvenirliliğine işaret etmektedir. Velilerimiz, öğrencilerimizi gönül rahatlığı ile okullarımıza gönderebilirler. Okullarımızı sağlık ve fiziki ortam açısından titiz bir şekilde hazırlamakla birlikte; eğitimde nitelik ve başarılarımızın yükseltilmesi adına insan odaklı projelerimizi daha da artıracağız. İlimizdeki tüm eğitim kurumlarında fırsat eşitliğini sağlayarak öğretmen ve öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız."

Eğitimde kalite ve başarının tesadüf olmadığını ciddi bir koordinasyon gerektirdiğini vurgulayan İl Millî Eğitim Müdürü Şahin, "Salgın sürecinde koordinasyonun önemini bir kez daha gördük, okullarda veli ve öğrenci ile ilk temas noktası okul yöneticilerimizdir. Bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesinden memnuniyet duyuyorum. Okullarımızın yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması sürecinde, siz kıymetli okul yöneticilerimiz, öğretmen ve personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 (SALİH KILINÇ/ HABER)

İlgili Haberler