Uşak’ta tam kapanma öncesi erken 1 Mayıs kutlaması

Uşak’ta tam kapanma öncesi erken 1 Mayıs kutlaması, Uşak Emek ve Dayanışma Güçleri Platformu tarafından ortak düzenlenen bir organizasyon ile kutlandı.
Uşak’ta tam kapanma öncesi erken 1 Mayıs kutlaması

81 ilde uygulanacak tam kapanma nedeniyle Uşak’ta Uşak Emek ve Dayanışma Güçleri Platformu adına, üzerinde 1 Mayıs yazan bir çelenk, Türk-İş Uşak İl Temsilciliği, KESK ve Birleşik – Kamu İş Uşak temsilcilikleri tarafından ortaklaşa Atatürk Anıtı’na sunuldu.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türk-İş Uşak İl Temsilcisi Yaşar Taylan, 1977 yılında 1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları sırasında katledilen emekçileri saygı ile andığını belirterek sözlerine başladı.

Taylan, “Bir buçuk yıldır şiddetini artıran Covid-19 salgını tüm dünyada milyonlarca can aldı.  Salgın, bazı işverenlere adeta bulunmaz bir fırsat verdi. Salgın, işçi hak ve özgürlüklerine el uzatılması meşru bir gerekçeymiş görüldü. İş ve gelir güvencesi azaldı Esnaflar kapanmak zorunda kaldı.  Ailelerin bir haftalık mutfak masrafını dahi kutlamalara katılan karşılamaya yetmeyen şüpheli yardımlar yeterli olmadı.


 

Emekçilerin iş ve yaşam şartlarını iyileştirecek ekonomik ve sosyal politikalar öncelikle uygulanmalı, ücretli çalışanların vergi yükü düşürülmelidir.

Devam eden toplu iş sözleşmeleri müzakerelerindeki taleplerimiz karşılanmalı, insana yakışır istihdam şartları sağlanmalıdır” dedi.

Daha sonra söz alan KESK Uşak İl Temsilcisi Deniz Ertunç, “Tüm insanlığın yeni bir başlangıca olan ihtiyacının yakıcı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünya bir salgınla sarsılıyor. Kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor.

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil.. Sömürücü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı omuz omuza verdiğimizde istediğimiz dünya elimizi değecek kadar yakın” dedi.

Birleşik Kamu İş Uşak İl temsilciliği adına söz alan Bülent Gün’ün, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın önemine ve birlik beraberliğe vurgu yapan konuşmasının ardından kutlamalara katılan 100 kişilik grup dağıldı.

Uşak Emek ve Dayanışma Güçleri Platformu tarafından ortak düzenlenen erken 1 mayıs İşçi bayramı kutlamasına; ADD, CHP; SOL Parti, EMEP Uşak il örgütü mensubu üyelerde destek verdi.

İlgili Haberler