İş yeri kapalı esnafın ürünlerinin zincir marketlerde satılmasına tepki

İnşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, zücaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin' satış reyonu bulunan zincir marketlerde satışı yapılırken, küçük esnafın işyerinin kapanması Uşaklı esnafların tepkisine neden oldu.
İş yeri kapalı esnafın ürünlerinin zincir marketlerde satılmasına tepki

Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş’ın bu eşitsizliğin giderilmesi için Uşak Valiliği’ne yazılı başvuru yaptığı öğrenildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Savaş, “Covid-19 salgının ülkemizdeki vaka artışından dolayı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin vaka artışı nedeni ile almış olduğu kararlara doğrultusunda, tam kapanma sürecinde; ayakkabı, kırtasiye, zücaciye, hırdavat, giyecek, mobilya elektronik ürünler vb. ürünlerin satışını yapan esnaflarımızın kapanmaları İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer almaktadır.

Ancak gerek bu ürünleri satan esnaflarımız gerekse halkımız tarafından şikâyet edilen zincir marketlerin bu ürünleri satıyor olmaları tarafımıza bildirilmiştir. Bu haksız rekabetin giderilmesi için zincir marketlerde de bu ürünlerin satılmamasını istiyoruz.

Bu konunun değerlendirilip gerekli önlemlerin alınması için; Sayın Valimize Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik başkanlığı olarak yazılı başvuruda bulunduk. Umarım bu başvurumuz dikkate alınarak gereken alınır ve bu haksız rekabet giderilir” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler