Uşak’ta görülen uyuşmazlıkların yüzde 65’i tüketici lehine sonuçlandı

İçerisinde bulunduğumuz “15 - 21 Mart Dünya Tüketiciler Haftası” nedeni ile www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi bir araştırma gerçekleştirdi.
Uşak’ta görülen uyuşmazlıkların yüzde 65’i tüketici lehine sonuçlandı

Bu araştırmaya göre;; Uşak Tüketici hakem heyeti 2021 yılında kendisine ulaşan yaklaşık 2500 tüketici başvurusunu inceledi. Bu uyuşmazlıklardan yaklaşık 2000 adedini sonuca bağladı.

Uşak Tüketici Hakem Heyeti’nin aldığı kararların 65’nin tüketici lehine, yüzde 35’inin de ya uzlaşma ile ya da tüketici aleyhine alınan kararlar olduğu öğrenildi.

Uşak’ta tüketici lehine yüzde 65 oranında karar verilirken tüm Türkiye’de 2021 yılında görülen uyuşmazlıkların yaklaşık %52’si tüketiciler lehine sonuçlandığı açıklandı.

Uşak Tüketici Hakem heyetine en çok ulaşan şikâyetler:

Cep telefonları, buzdolabı çamaşır makinesi, laptop ve PC gibi elektronik eşya alımında tamir ve onarımında oluyor.

Elektronik eşyalardan sonra tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında kredi kartı dolandırıcılığı, hesap bilgilerinin ele geçirilerek hesapların boşaltılması oluyor.

Uşaklı tüketicilerin en çok şikayet ettiği bir diğer konu da özellikle spor ayakkabılarından geliyor. Dünyaca ünlü spor ayakkabı markalarının sağlamlığına güvenip alan Uşaklı tüketiciler, birkaç ay sonra yırtılan patlayan ayakkabıların, Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerinde yapıldığını öğrenince şaşkına dönüyor ve soluğu Tüketici Hakem heyetinde alıyor.

Uşak Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Uşak Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi,  2. Emlak Sk., 64200 Uşak Merkez/Uşak Telefon: (0276) 227 45 25 adresinde görev yapıyor.

Ayrıca, Alo 175’ i arayarak ulaşmak da mümkün.

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler