Küçükler su havzasında maden aranmasına 49 kooperatif başkanı tepkili

Uşak Merkez ilçe, ilçeleri ve köylerinde kurulu 49 kooperatif Başkanı, Uşak’ın içme suyu havzasını ve Comburt Ovası’ndaki tarım alanlarını yok etme tehlikesi taşıyan nikel madeni arama çalışmalarına karşı çıktı.
Küçükler su havzasında maden aranmasına 49 kooperatif başkanı tepkili

Bugün yapılan S.S. Uşak Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Genel Kurulu sonrası genel kurula katılan 49 kooperatif başkanına seslenen, “Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü ve Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Onur Akkuş, maden arama çalışmalarının bölgede öncelikle Uşak ve Banaz içme suları üzerinde büyük bir tahribat yapacağını ve tarımsal alanları verimsiz hale getireceğini detayları ile anlattı.

Akkuş, “Sadece tarım ve içme suyumuz değil, bölgede hayvancılık faaliyetleri de bir süre sonra duracak. Üyelerinizin pek çoğu mağdur olacaktır. Madenciler ÇED toplantısı için 8 Şubat’ta Comburt (Ayrancı) köyünde bir ÇED toplantısı tertip etmek istedi. Köylülerimiz istemedi ve yapılamadı.

Bu kez 29 Mart tarihinde yeni bir ÇED toplantısı için bakanlıktan gerekli izinleri almışlar. Lütfen çocuklarımızın geleceği için Murta Dağı Yok Olmasın Platformu’na destek verin” dedi.

“Bize maden değil tarla ve hayvan lazım”

S.S. Uşak Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Himmet Özdemir; “Uşak Hayvancılık Kooperatifleri Üst birliği olarak tarım ve hayvancılık yapılan hiçbir yere dokunulmasını istemiyoruz. Hele hele Murat Dağı gibi verimli bir dağın eteğinde maden açılmasını hiç istemiyoruz.

Bu konuda İnşaat Mühendisi Sayın Onur Akkuş genel kurulumuz sonrası 49 kooperatif başkanımıza bilgiler verdi. Çok memnun olduk. Bizim şu anda madene değil, tarım ve hayvancılığa ihtiyacımız var kesinlikle içme suyumuzun ve verimli tarım arazilerinin bulunduğu alanda kooperatife başkanları ve üst birlik olarak madencilik faaliyeti yapılmasını istemiyoruz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler